Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Urbáni s Paškom zlepšujú vzťahy

Najskôr sa Paška (v strede) s Urbánim (vpravo) stretli na oficiálnom obede na ministerstve zahraničia.
Najskôr sa Paška (v strede) s Urbánim (vpravo) stretli na oficiálnom obede na ministerstve zahraničia. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Ľady v koalícii sa začali lámať! Udobrovanie medzi Smerom a HZDS prebieha zatiaľ na úrovni podpredsedov Pavla Pašku a Milana Urbániho.

Včera podľa informácií Nového Času tajne hasili krízu medzi štyrmi očami ešte aj po spoločnom obede s kazašským prezidentom Nursultanom Nazarbajevom. Pripravovali pôdu pre Fica s Mečiarom.

Zatiaľ čo Vladimír Mečiar a Robert Fico sa vyhrážajú cez médiá, snažia sa koaličný spor urovnať „dvojky“ HZDS a Smeru. Napäté vzťahy v tichosti uvoľňujú Urbáni s Paškom. „Chceme udržať koalíciu. Trváme na tom, že ak na pozemkovom fonde došlo k pochybeniu, nech sa vyvodí trestnoprávna zodpovednosť,“ povedal Urbáni. K úvahám o prípadnom kupovaní poslancov v klube HZDS, vďaka ktorým by sa Fico zbavil Mečiara, sa podpredseda hnutia vyjadril: „Verím, že Smer sa neuchýli k praktikám, ktoré tu boli v minulosti.“ Tvrdá diskusia o prebehovaní poslancov, s ktorým má Mečiar skúsenosti z minulosti, sa očakáva aj v sobotu na mimoriadnom sneme hnutia.

Kauzu okolo pozemkov v Tatrách, ktorá odštartovala vládnu krízu, bude podľa hovorkyne Generálnej prokuratúry SR Svetlany Husárovej riešiť Úrad špeciálnej prokuratúry. Najskôr sa však musí preukázať korupčné správanie na pozemkovom fonde.

BOBRÍK MLČANIA

Po včerajšom rokovaní vlády v Čiernom Balogu, ktoré bolo zamerané na lesy, sa premiér Robert Fico odmietol posadiť na tlačovke vedľa ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu. Ministrovu hlavu totiž žiada premiér po škandále v jeho rezorte. Ficova hovorkyňa vopred upozornila, že premiér nebude odpovedať na otázky týkajúce sa sporu a Jureňovho odvolania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu