Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Slota: KDH je nehomogénna skupina ľudí

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda SNS Ján Slota si myslí, že by sa do kauzy okolo pozemkov pod Vysokými Tatrami, ktoré previedol Slovenský pozemkový fond na reštituentov, nemala zaťahovať osoba ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu.

„Keď Generálna prokuratúra posúdi, že došlo k trestnému činu, rozhodnutie bude v rovine trestnoprávnej,“ uviedol dnes Slota pre agentúru SITA. Zároveň upozornil, že ešte neboli v katastri zaregistrované všetky zmluvy o predaji pozemkov, ale len dve. Slota si myslí, že každá situácia sa dá vyriešiť. „Keby som ja mal rozhodnúť, je to rýchla záležitosť,“ povedal. Podľa neho nie je reálne, aby KDH nahradilo vo vládnej koalícii ĽS-HZDS. „KDH je nehomogénna skupina ľudí,“ zdôraznil.


KDH by určite nevstúpilo do vlády so Smerom a SNS



Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) podľa podpredsedníčky strany Márie Sabolovej určite nevstúpi do vlády so Smerom-SD a SNS. „Určite by sme do takejto vlády nevstupovali,“ uviedla Sabolová pre agentúru SITA.

Aj ďalší podpredseda KDH Martin Fronc zaujal odmietavé stanovisko. „Dnes to neleží na stole. Sám k tomu stanovisko nemôžem zaujať. Osobne som však presvedčený, že skôr nie,“ povedal Fronc pre agentúru SITA. Vládna koalícia prežíva najväčšiu krízu od svojho vzniku v lete 2006. Smer nemá záujem byť vo vládnej koalícii, ktorá by mlčky tolerovala nakladanie s pozemkami v Slovenskom pozemkovom fonde.

Vedenie strany Smer dnes na mimoriadnom zasadnutí konštatovalo, že situácia vo vládnej koalícii je vážna, pretože ĽS - HZDS odmieta ďalšie opatrenia na odstránenie dôsledkov škandalóznych prevodov pozemkov v Slovenskom pozemkovom fonde realizovaných nominantom ĽS-HZDS.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu