Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Otec piatich detí Pollák sa v base pokúsil o samovraždu

Viktor Pollák je v base od februára minulého roku.
Viktor Pollák je v base od februára minulého roku.

KOŠICE - Najznámejší vdovec na Slovensku, otec piatich detí, sa vo väzení pokúsil o samovraždu. Do basy sa Viktor Pollák (34) dostal vo februári tohto roku za podvod s kúpou televízora na splátky. Odsedieť si mal 2 roky, no súd mu trest zvýšil na štyri roky.

„Stále veríme v otcovu nevinu,“ vraví Viktor (14), najstarší z jeho detí. Spolu s Máriou (13), Táňou (11), Martinom (9) a Viktóriou (8) sú od septembra v detskom domove v Košiciach a otca pravidelne navštevujú vo väznici. Vidia na ňom, ako trpí. Aj im povedal, že požiadal prezidenta o milosť. Aj jeho advokát si myslí, že V. Pollákovi bol udelený privysoký trest.

Z kancelárie hlavy štátu však Pollák dostal zamietavú odpoveď a za predchádzajúce zneužívanie maloletej spred 4 rokov mu košický súd dokonca zvýšil trest o ďalšie dva roky. Plešivčan tak zrejme konal skratovo. „Veríme otcovi,“ tvrdia spoločne jeho deti. O tom, že zložitú situáciu vo väzení Pollák ťažko znáša, však veľmi hovoriť nechcú. Prečo sa pokúsil vziať si život – údajne vypil čistiaci prostriedok Savo - zostáva nateraz zahmlené.

„Je to demonštratívny krok plný zúfalstva,“ myslia si odborníci z oblasti psychiatrie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu