Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Počasie robilo starosti vodičom na strednom a východnom Slovensku

ŽILINA - Nepriaznivé počasie dnes popoludní znepríjemnilo jazdu vodičom na viacerých miestach stredného a východného Slovenska. S poľadovicou zápasili motoristi v okolí Popradu a Bardejova, skrížený kamión komplikoval prejazd na ceste v Sučanoch neďaleko Martina.

Kolóny vznikali v Považskej Bystrici i Dubnici nad Váhom. Situácia v Bratislave bola oproti štvrtku pokojná. ČTK to potvrdili zástupcovia Stella Centra, ktoré monitoruje dopravu na cestách.

"V Bratislave sme zaznamenali nehodu na Prístavnom moste, ale jej následky sa už podarilo odstrániť. Cez horský priechod Vernár sa naďalej nedostanú nákladné vozidlá, ktoré majú dĺžku nad desať metrov," dodala pracovníčka Stella Centra.

Vodičov naďalej vyzývala k opatrnej jazde, lebo na vlhkých vozovkách rastie nebezpečenstvo šmyku. Na cesty by sa nemali púšťať motoristi, ktorí si ešte nestihli vymeniť letné pneumatiky za zimné.

Vo Vysokých a Západných Tatrách stále pretrvávalo zvýšené lavínové nebezpečenstvo. V Nízkych Tatrách, Malej a Veľkej Fatre bolo riziko padania lavín naďalej mierne.

Meteorológovia predpovedajú na víkend oblačné počasie, situáciu môže skomplikovať hmla. Teploty cez deň by sa nemali dostať nad päť stupňov Celzia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu