Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Do 2. kola prezidentských volieb by šiel Gašparovič s Radičovou

Iveta Radičová a Ivan Gašparovič
Iveta Radičová a Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - V prezidentských voľbách by z medializovaných mien kandidátov získal najviac hlasov v prvom kole, ak by sa konalo na začiatku októbra, terajší prezident Ivan Gašparovič a podpredsedníčka SDKÚ-DS Iveta Radičová. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky agentúry MVK, ktorý sa uskutočnil na reprezentatívnej vzorke 1101 respondentov.

Oslovení odpovedali na otázku: "Voľby prezidenta SR budú na jar 2009. Predstavte si však situáciu, že by sa prvé kolo konalo už dnes. Komu by ste dali svoj hlas, ak by sa o funkciu hlavy štátu uchádzali títo kandidáti?" Respondenti si mohli vybrať z možných kandidátov - Martin Bútora, Jána Figeľ, Ivan Gašparovič, Vladimír Mečiar, Iveta Radičová a Ján Slota.

Ivan Gašparovič by získal podporu 44,8 percenta oslovených. Do druhého kola by s ním postúpila Iveta Radičová s podporu 24,6 percenta. Za Vladimíra Mečiara by hlasovalo 11,4 percenta oslovených. Jánovi Slotovi by hlas odovzdalo 7,8 percenta účastníkov prieskumu, ktorí by šli voliť. Podporu 7 percent získal Ján Figeľ a 4,4 percenta ľudí by hlasovali za Martina Bútoru.

Na voľbách by sa nezúčastnilo 11,1 percenta opýtaných, kým 11 percent účastníkov prieskumu sa nevedelo vyjadriť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu