Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Prezidentské voľby: Radičovú už nechcú

Podpredsedníčka SDKÚ konflikt s expremiérom popiera.
Podpredsedníčka SDKÚ konflikt s expremiérom popiera. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kandidatúra podpredsedníčky SDKÚ Ivety Radičovej na prezidenta je ohrozená. Už dlhšie sa hovorí, že by sme mohli mať na čele krajiny ženu. Radičová však zatiaľ kandidatúru oficiálne nepotvrdila.

A to napriek vysokej popularite medzi ľuďmi. V strane sa preto špekuluje o naštrbených vzťahoch s Mikulášom Dzurindom. Prezidentkou vraj nebude.

Iveta Radičová považuje špekulácie o narušených vzťahoch s Dzurindom za úplný nezmysel. „Je to konštrukt a klebetami sa zaoberať nebudem,“ povedala s tým, že ju nezaujíma ani to, kto to vymýšľa. A čo hovorí na reči, že možno aj preto nebude kandidátkou opozície? „Žiadne takéto stanovisko, okrem poslanca Palka (KDH), ktorý to povedal, mi zatiaľ tlmočené nebolo,“ dodala.

Tvrdí, že o konkrétnych menách ešte nerokovali. „Nediskutovali sme o tom dokonca ani v rámci strany. A opozičná rada sa venovala témam, ktoré budú v parlamente,“ uzavrela Radičová. K informáciám o tom, že v SDKÚ sa s ňou, ako prezidentkou neráta aj preto, lebo je vraj prospešná viac pre stranu, sa už nevyjadrila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu