Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Lekári začali prebúdzať Miška z umelého spánku

Siamča Miško Müller
Siamča Miško Müller

BRATISLAVA - Lekári začali prebúdzať oddelené siamské dvojča Michala z umelého spánku. Polročný chlapec podstúpil plastiku kože na hrudníku a brušnej steny, jeho stav je podľa lekárov stabilizovaný.

Informovala o tom dnes Detská fakultná nemocnica na Kramároch, kde zrastené deti v polovici septembra oddelili. Druhé dvojča Marek zomrel minulý týždeň na následky pooperačných komplikácií a zlyhanie životne dôležitých orgánov.

Michalovi sa po oddeľujúcom zákroku darilo lepšie, problémy však mal s nedostatočne vyvinutým črevom, a musel preto postúpiť niekoľko operácií. Podľa lekárov u neho v súčasnosti pretrvávajú problémy s krvným tlakom. "Infekcia je pod kontrolou antibiotickej liečby," informovala nemocnica na internetovej stránke.

Bratia boli zrastení bruchom a spodnou časťou hrudníka. Ak by ich lekári neoddelili, nemali by šancu na prežitie. Na Slovensku išlo o druhú operáciu oddelenia siamských dvojičiek.

Väčšina siamských dvojičiek podľa svetových štatistík zomiera po pôrode alebo už počas gravidity. Na približne 100.000 až 200.000 pôrodov pripadá jeden siamský pár dvojčiat.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu