Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Miško je naďalej v umelom spánku

Miško Müller Zobraziť galériu (8)
Miško Müller

BRATISLAVA - Stav jedného z oddelených siamských dvojčiat - Miška Müllera, je stabilizovaný. Ako uvádza Detská fakultná nemocnica s poliklinikou na svojej internetovej stránke, Miško je naďalej v umelom spánku.

"Liekmi má podporovanú funkciu obličiek, okrem liečby proti infekcii dostáva aj lieky na úpravu krvného tlaku," informovala nemocnica na www.dfnsp.sk. O ďalšom postupe a prípadných zmenách liečby rozhodne dnešné lekárske konzílium.

Siamské dvojičky sa narodili 11. apríla tohto roka. Operácia, pri ktorej ich oddelili, sa začala v piatok 14. septembra a operačný tím ju dovŕšil po 19 hodinách 15. septembra. Zákrok bol nevyhnutný, pretože Marek a Miško začali mať problémy s dýchaním. Marek 19. dní po operácii 4. októbra zomrel. Bezprostrednou príčinou jeho úmrtia bolo zlyhanie pečene, obličiek a mozgu.

Marek mal pred operáciou poškodený dýchací systém, vrodenú vývojovú chybu srdca, vrodené vývojové chyby hrudníka a chrbtice, ťažkú vrodenú vývojovú chybu zažívacieho traktu, poškodenie obličiek a pečene. Miškovi už od začiatku dávali lekári optimistickejšie prognózy. Napriek tomu ho po rozdelení museli trikrát operovať - dvakrát z dôvodu prederavenia črievka a tretí raz, v nedeľu 30. septembra po tom, ako u neho lekári zistili oslabenie jednej z črevných stien.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu