Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Mikloško sa oženil!

Šesťdesiatnik Mikloško si vzal o dvadsať rokov mladšiu Janu Sasínovú Zobraziť galériu (9)
Šesťdesiatnik Mikloško si vzal o dvadsať rokov mladšiu Janu Sasínovú (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Poslanec parlamentu a čerstvý šesťdesiatnik František Mikloško sa včera oženil! Jeho nevesta Jana Sasínová (40) pred sobášom ešte stihla odniesť koláče svojim kolegyniam do lekárne a potom zašla ku kaderníkovi. Do jezuitského kostola na Františkánskom námestí prišla z parkoviska pešo. Mikloško sa priviezol rovno pred kostol autom. Na cirkevnom obrade boli len svedkovia a zopár blízkych.

Na diskrétnom obrade sa malo zúčastniť jedenásť hostí. „Pokúsil som sa nejakým spôsobom, aj keď neskoro, zavŕšiť svoj občiansky a osobný život,“ povedal Mikloško pre Nový Čas pár minút predtým, ako si nasadil obrúčku. Po viac ako hodinovom obrade vyšla dvojica z kostola. „Dovoľte, aby som vám predstavil svoju manželku. Volá sa Jana Sasínová a odteraz bude Jana Miklošková,“ povedal Mikloško.

Jeho vyvolená pochádza z Moravy zo šiestich detí a je doktorka farmácie. Párik sa pozná dvadsať rokov. Ako Nový Čas informoval už vo štvrtok, dvojica sa zoznámila v tajnom cirkevnom spoločenstve vysokoškolákov ešte pred nežnou revolúciou. „Som veľmi šťastná. Bol to vážny okamih a zapísal sa do našich sŕdc,“ reagovala nevesta Jana tesne po sobáši.

Hoci neskrývala šťastie, publicita ju trochu mrzela. Na otázku, či svadba prebehla tak, ako si to predstavovala, odpovedala: „Nie, lebo som si myslela, že to bude úplne súkromná záležitosť.“ Mikloško ani po obrade nestrácal svojský humor: „Neviem posúdiť, ako sa cítim ako mladoženáč, ale dnes večer už možno budem vedieť na to odpovedať.“

A ako prijala jeho rozhodnutie vstúpiť do manželstva Mikloškova rodina? „Prijali to s pochopením, že dali konečne posledného syna na poriadok,“ dodal Mikloško. Mikloškovci plánujú aj svadobnú cestu v Častej-Papierničke. Televízor aj mobil už poslanec má, avšak u manželky. Z jej bratislavského bytu sa podľa Mikloškových slov stane víkendové sídlo. Zaujímavosť je, že tesne pred poslancovým sobášom prešiel okolo kostola aj módny návrhár Fero Mikloško (30), ktorý o sobáši svojho menovca nemal ani potuchy.

Tajili to mesiace

O ruku svoju vyvolenú požiadal na jej narodeniny v marci. „Nejaký čas sme spolu chodili vážnejšie a teraz to dozrelo,“ zahmlieval. „Tieto veci zatajujeme, ale neboli to mesiace, bolo to viac,“ odpovedal poslanec na otázku, ako dlho trvá ich vzťah. O sobáši poslanca za KDH do poslednej chvíle netušili ani jeho kolegovia z parlamentu. Nakoniec sa však pred kostolom objavili aj gratulanti Vladimír Palko a Pavol Minárik.

Mikloškova svadba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu