Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Na čele volebnej kandidátky ANO bude žena

Predseda ANO Pavol Rusko
Predseda ANO Pavol Rusko

BRATISLAVA - Jednotkou na kandidačnej listine ANO pre parlamentné voľby a líderkou strany bude žena. Informoval dnes o tom na tlačovej besede po rokovaní predsedníctva ANO predseda Pavol Rusko. Ambíciou byť lídrom sa netají terajšia podpredsedníčka strany Eva Černá. Rozhodnúť však podľa jej slov musí ešte predsedníctvo.

To by malo podľa Ruska definitívnu podobu kandidátky stanoviť na budúci týždeň v pondelok. ANO si pre zostavenie kandidátky zvolilo "zipsový" systém, čo znamená, že sa budú na nej striedať zástupcovia oboch pohlaví. Podľa Ruska k takémuto postupu alianciu inšpirovali kresťanskí demokrati a ich postoj k ženám v politike, keď na ich kandidátke na prvých 14 miestach nefiguruje ani jedna žena. Zdôraznil, že ženy do politiky patria a preto v ANO nemajú problém dať im prednosť.

Aliancia pôjde do volieb s najväčšou pravdepodobnosťou samostatne, aj keď ako povedal Rusko, definitívne sa to uvidí 19. marca. Stratégiu predvolebnej kampane určia v nasledujúcom období. Dodal, že ANO nevidí dôvod vypustiť tieto voľby. Je presvedčený, že o voliča sa oplatí bojovať a ten boj bude korektný, ale tvrdý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu