Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zlá správa pre najznámejšieho slovenského konšpirátora v pátraní: Koniec sladkému životu v Británii

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia SR, Twitter/DannyKollar)

LONDÝN/BRATISLAVA – Daniel Bombic, na internete známy pod prezývkou Danny Kollár, býva označovaný za extrémistu a konšpirátora. Dlhé roky žil v Londýne, kde v týchto dňoch rozhodol súd o jeho vydaní na Slovensko. Rozhodnutie však zatiaľ nie je právoplatné a Bombic sa odvolá.

Podľa novinára na Facebooku Martina Hodása sa mal údajne Bombic odvolať na britský vyšší súd (High Court) a teda na právoplatný rozsudok si ešte možno pár mesiacov počká. Práve táto skutočnosť môže celý proces výrazne predĺžiť.

Kontroverzné gesto Rudolfa Huliaka v úvode výboru pre poľnohospodárstvo. (Zdroj: NR SR )

Rozhodnutie súdu potvrdil aj samotný Bombic na sociálnej sieti X. „Som vydaný, prehral som proces,“ uviedol a potvrdil, že sa proti rozhodnutiu odvolá. 42-ročný Slovák bol v Londýne zadržaný ešte v roku 2022, a bol prepustený do domáceho väzenia s monitorovacím náramkom. Súd mu zároveň vzal cestovné doklady a udelil niekoľko ďalších obmedzujúcich podmienok až do 24. apríla, keď sa konal súd o jeho vydaní do rúk slovenských orgánov.

Na sociálnych sieťach pod prezývkou Danny Kollár šíri dezinformácie, nenávisť a častokrát sa zníži na vulgárny osobný útok, kyberšikanu a prenasledovanie. Na základe jeho činnosti na neho boli vydané až tri medzinárodné zatykače a v prípade právoplatného rozhodnutia o jeho vydaní by ho polícia eskortovala z Londýna rovno na Slovensko, kde by o jeho väzbe rozhodol Špecializovaný trestný súd.

Zlá správa pre najznámejšieho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MV SR)

Viac o téme: DezinformácieHoaxy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu