Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Archeológovia skúmali bývalý nacistický areál, pod podlahou domu ich čakal hrôzostrašný objav: Kostry bez...

(Zdroj: X/nexta_tv)

KĘTRZYN – Archeológovia skúmajúci areál Vlčieho brlohu, ktorý používali Adolf Hitler a Herman Göring na plánovanie holokaustu, našli pod podlahou päť kostier bez rúk a nôh. Jeden z výskumníkov sa netajil tým, že ho objav mimoriadne šokoval.

Vlčí brloh bol domovom Hermana Göringa a neskôr slúžil ako základňa pre operácie vodcu nacistickej strany Hitlera. Göringov dom odvtedy skúmali archeológovia, ktorí pod podlahou našli kostrové pozostatky piatich ľudí. Všetkým piatim telám chýbali ruky a nohy a nenašli sa žiadne stopy po šperkoch či oblečení. Môže to znamenať, že päť neznámych obetí niekto pred pochovaním vyzliekol.

Podľa bagristu Piotreka Banszkiewicza našli telá troch dospelých, jedného tínedžera a dieťaťa, informuje týždenník Der Spiegel. „Čeľustná kosť lebky mala opotrebované zuby, čo svedčí o staršej osobe,“ povedal. Jeho kolega, výskumník Oktavian Bartoszewski, bol hrozným nálezom úplne šokovaný. „Tí, ktorí položili potrubia, mali objaviť ľudské pozostatky,“ uviedol.

Tím okamžite informoval políciu o svojom náleze. Viac ako 200 000 turistov ročne navštívi lokalitu Vlčieho brlohu a len pár vyvolených má plné povolenie na vykonávanie archeologických vykopávok. Mnohí špekulujú o tom, či Göring vedel o piatich telách pochovaných vo Vlčom brlohu, pretože oblasť bola izolovanou a prísne stráženou základňou, ktorú používali špičkoví nacisti na plánovanie vojenských kampaní a hrôz holokaustu.

Viac o téme: KostryNacistiVlčí brloh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu