Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

V Bagdade najmenej 30 mŕtvych pri samovražednom útoku v autobuse

Príslušníci bezpečnostných síl vyťahujú telesné pozostatky obete z vraku autobusu, v ktorom sa odpálil samovražedný útočník. Zobraziť galériu (3)
Príslušníci bezpečnostných síl vyťahujú telesné pozostatky obete z vraku autobusu, v ktorom sa odpálil samovražedný útočník.

BAGDAD – Najmenej 30 ľudí dnes v Bagdade zahynulo a 25 bolo zranených pri útoku samovraha, ktorý odpálil nálož v autobuse. Oznámila to agentúra AFP s odvolaním sa na irackú políciu.

Samovražedný útočník podľa prvých informácii odpálil výbušninu na svojom tele vo chvíli, keď sa autobus chystal vyjsť z Bagdadu do šítskeho mesta Násiríja. Vozidlo začalo po explózii horieť. „Niektoré telá sú spálené a autobus úplne zhorel,“ povedal policajný hovorca.

Tento rok v auguste bola autobusová stanica v Bagdade dejiskom trojnásobného útoku, pri ktorom zahynulo najmenej 43 ľudí a ďalších takmer sto bolo zranených. .

Dnešný útok sa odohral týždeň pred parlamentnými voľbami, v ktorých majú Iračania zvoliť prvý plnoprávny parlament od pádu režimu Saddáma Husajna. Bezpečnostné sily varujú, že prívrženci zvrhnutej vlády sa budú snažiť vystupňovať násilnosti, aby odradili voličov od hlasovania a aby celé voľby narušili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu