Sobota19. október 2024, meniny má Kristián, zajtra Vendelín

HOROR na dovolenke: Náhla smrť Lily (†18)...ODPADLA v náručí vlastnej matky! TOTO boli jej posledné slová

Lily Kingová (†18) zomrela na dovolenke v Maroku Zobraziť galériu (3)
Lily Kingová (†18) zomrela na dovolenke v Maroku (Zdroj: Facebook/The Natasha Allergy Research Foundation)

RABAT – Rodinná dovolenka sa zmenila na chvíle hrôzy a zdesenia. Mladá britská študentka posledný krát vydýchla v africkej destinácii. Osudným sa jej stalo pritom obyčajné jedlo. Mnoho ľudí by ho strávilo bez problémov, no Lily nemohla konzumovať všetko, čo chcela. Jedna nepozornosť ju stála život.

Na dovolenke sa častokrát dostaneme do situácie, kde by sme si za iných okolností dávali väčší pozor. Pokiaľ sme však pri mori a každý deň relaxujeme na pláži a užívame si zaslúžené voľno, opatrnosť ide vo veľa prípadoch bokom. Rovnako sa zachovala aj Lily Kingová (18), študentka Exeterskej univerzity, ktorá trávila dovolenku s rodinou na pobreží pri meste Rabat v Maroku. 

Večera v reštaurácii

Posledný večer dovolenky si Lily objednala v miestnej reštaurácii "Maya Restaurant and Lounge" klasiku v podobe kuracieho mäsa a hranolčekov. Ako informuje britský denník The Sun, matka Aicha (56) jej verila, že si neobjedná nič, na čo je Lily alergická. Nebola to ich prvá večera počas dovolenky, preto nemala žiadne obavy. 

Aicha, ktorá je pôvodom Maročanka, však predsa len po vstupe do reštaurácie upozornila personál, že jej dcéra je alergická na viacero základných potravín. Lily nemala ľahký život. Nemohla jesť mliečne výrobky, ryby, mäkkýše, sezam ani orechy. Lilin otec Michael King (73) dal za pravdu manželke Aiche, ktorá presne vedela, čo jej dcéra môže zjesť a čo nie. 

Silná alergická reakcia 

Napriek tomu sa odohrala tragédia s najhorším možným koncom. Lily po skonzumovaní klasického jedla odpadla v náručí vlastnej matky. Mala veľmi silnú alergickú reakciu. Celé to trvalo len niekoľko minút. Lily najprv vybehla von a začala silno dáviť. Zrejme vedela, čo sa stalo, preto si chcela aplikovať lieky na alergiu cez svoje "pero", ktoré mala vždy po ruke. 

 

Lily King, 18, was dining during a holiday with her family in Morocco when she began to experience itchiness, nausea and breathing difficulties.

Posted by 7NEWS Perth on Wednesday, August 7, 2024

Podľa vyjadrenia rodičov ich personál reštaurácie zastavil keď sa chceli rozbehnúť za dcérou von. Údajne si mysleli, že hostia chceli odísť bez zaplatenia. Aicha sa neskôr vyjadrila, že prišli o dôležité minúty, ktoré stáli Lily život. "Objednala som dcére len obyčajné grilované kura a smažené hranolčeky," začala Aicha. Tie dokonca neboli ani vyprážané v oleji, ale doslova smažené v rúre. Čašník mal priniesť tanier s mäsom, zeleninou a hranolkami. Omáčka bola na kraji.

Krevety namiesto mrkvy

Reštaurácia mala byť zle osvetlená a preto sa na prvý pohľad zdalo, že zelenina vyzerá ako krevety, ktoré Lily v žiadnom prípade nemôže zjesť. "Povedala som čašníkovi, aby krevety ihneď odobral. Trikrát som mu veľmi zreteľne vysvetlila, že moja dcéra má silnú alergickú reakciu. Čašník mi povedal, že to nie sú krevety, ale len usmažená mrkva na olivovom oleji a na tanieri nie je nič, čoho by som sa ja alebo moja dcéra mali obávať," pokračovala zronená matka. 

HOROR na dovolenke: Náhla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Keď Lily zjedla údajnú mrkvu, po niekoľkých minútach sa začala sťažovať na škrabanie v hrdle, ktoré prešlo do nevoľnosti. Matka Aicha jej dala Piriton (lieky na alergiu) a poslala ju na toaletu, aby sa toho jedla zbavila čím skôr. Keď sa Lily vrátila, už sa nevedela nadýchnuť. Utrpela anafylaktický šok.

"Zavolala som záchranku a vyšli sme von na vzduch, aby sa Lily mohla nadýchnuť. Pri tom zhone som zabudla na kabelku a vrátila sa po ňu. Vtedy ma zastavil čašník, že som nezaplatila. Hovorím mu, že vonku mi umiera dcéra, no bol neoblomný," hovorí Aicha.

Posledné slová

Záchranka neprichádzala a po zhruba polhodine sa Aicha rozhodla, že s manželom odvezú Lily do nemocnice sami. Cestou však mladá študentka utrpela infarkt a v matkinom náručí stratila vedomie. Ešte predtým mala matke povedať posledné slová: "Mám ťa rada mami, zbohom." Lekári v nemocnici ešte držali Lily pri živote tri dni, ale za ten čas nenastala u nej žiadna mozgová aktivita. Lily napokon odpojili od prístrojov. Matka Aicha neskôr pochopila, že dcéra s ňou v aute posledný krát rozlúčila.

 

We have such sad news to share - 18 year old Lily King passed away from anaphylaxis 6 weeks ago. She and her mum Aicha,...

Posted by The Natasha Allergy Research Foundation on Tuesday, August 6, 2024

Lily zomrela 23. júna. Prvá pita bola vykonaná v Maroku, druhá po prevezení tela do Anglicka. Rodičom vydali jej telo 10. júla a až potom mohol byť usporiadaný pohreb, ktorý sa konal v Beaconsfielde.

Vyšetrovanie

Marocká polícia údajne mala spustiť vyšetrovanie, ale rodičia Lily neboli do dnešných chvíľ o ničom informovaní. "Prípad mala prebrať prokuratúra. V podstate nám je jedno, kto to vyšetruje, len nechceme, aby sa to zamietlo pod koberec. Posledné, čo nám povedali, bolo, že nás budú informovať o ďalšom postupe," povedal na záver Michael King, otec zosnulej Lily. 

Viac o téme: DovolenkaReštauráciaAlergiaTragédiaSmrťMarokoAnafylaktický šokKrimiLily Kingová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu