Streda16. október 2024, meniny má Vladimíra, zajtra Hedviga

Bývalá asistentka Alžbety II.: Emotívne spomienky... Prezradila, aká bola kráľovná v skutočnosti!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

LONDÝN - Samantha Cohen patrila medzi najbližších pracovníkov, ktorých mala Alžbeta II. po svojom boku. V najnovšom rozhovore si jej asistentka, ktorá s ňou pracovala dlhých 18 rokov, zaspomínala na to, aká bola zosnulá panovníčka a rovnako aj na niekoľko spoločných príbehov.

Samantha Cohen sa v najnovšom rozhovore pre The Sunday Times vrátila k obdobiu, počas ktorého patrila medzi najbližšie spolupracovníčky kráľovnej Alžbety II. Okrem toho, aká bola panovníčka ako človek prehovorila aj o jej najobľúbenejšej spomienke, ktorá sa jej s ňou viaže.

Podľa jej slov bola v súkromí plachou osobou, ktorá si vážila súkromie jej obľúbeného sídla Balmoral. Okrem toho povedala, že aj napriek tomu, že bola kráľovná, tak bola pre ňu rodina na prvom mieste. „Vždy chcela byť rodinnou ženou. Bolo to pre ňu dôležité. Milovala, keď v lete hostila celú rodinu, zariaďovala izby a sama ich aj kontrolovala," uviedla jej bývalá asistentka.

„Bola však aj veľmi odvážna. Často svoje autá po Balmoral šoférovala poriadne rýchlo. Často som chystala pre moje deti raňajky a keď za mnou prišli, tak hovorili, že okolo nich išla kráľovná na koni. Vždy sa k nám chovali veľmi dobre a cítili sme sa ako súčasť ich života. Kráľovná bola neuveriteľne milá a na Vianoce nám dokonca všetkým dávala darčeky," doplnila Cohen.

Tá opísala aj jeden z jej najobľúbenejších spoločných zážitkov. „Vždy sedávala za stolom vedľa okna. Raz však uvidela vo vnútri motýľa a povedala, že ho musíme nechať vyletieť von. Chcela ho zdvihnúť, ale odletel. Mne sa ho takisto nepodarilo chytiť. Bolo to veľmi smiešne, obe sme sa smiali. Nakoniec ho chytila a pustila ho von. Bola veľmi hravá a zažili sme spolu veľa zábavy," povedala Cohen. 

Kráľovná Alžbeta II.
Zobraziť galériu (2)
Kráľovná Alžbeta II.  (Zdroj: TASR/AP/Alastair Grant)

Viac o téme: Alžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu