Streda16. október 2024, meniny má Vladimíra, zajtra Hedviga

Na čo si dať pozor pri poistení domu a bytu? Poistite sa výhodnejšie

PR článok Zobraziť galériu (3)

Staviate dom, kupujete byt, alebo bývate a nemáte kvalitné poistenie vášho majetku? Poradíme vám, na čo si dať pri poistení domu a bytu pozor, ale aj ako sa teraz môžete poistiť ešte výhodnejšie!

Najdôležitejšie je vedieť, že potrebujete mať poistenie nehnuteľnosti aj poistenie domácnosti. Týka sa to rodinných domov aj bytov – nestačí mať poistenú iba domácnosť, je potrebné poistiť si nehnuteľnosť a naopak. Každé z týchto poistení vám bude totiž kryť niečo iné.

Poistenie nehnuteľnosti kryje škody na nehnuteľnom majetku, od vchodových dverí a okien, obvodových múrov až po pevne zabudované veci v byte a dome – napríklad vaňa alebo kuchynská linka. Poistenie domácnosti sa zase vzťahuje na vybavenie a zariadenie domácnosti bytu či domu – elektrospotrebiče, šatstvo, knihy, elektronika, cennosti a podobne.

Na toto si dajte pri poistení vášho majetku pozor

Žijete v oblasti ohrozenej živelnými pohromami ako sú záplavy, zemetrasenia, prípadne zosuvy pôdy? Kvalitné poistenie vášho majetku vás ochráni pred týmito hrozbami. Netreba však zabúdať ani na požiare či vandalizmus alebo vykradnutie domu alebo bytu, aj tieto riziká sú zahrnuté v rámci poistenia majetku.

Cena poistenia nehnuteľnosti sa odvíja od viacerých faktorov, ako sú jej typ a veľkosť, lokalita, stav a ďalšie. Platí, že čím väčšia je nehnuteľnosť, tým býva aj výška poistného vyššia. Oplatí sa dobre si premyslieť, čo všetko potrebujete mať v poistení svojho majetku zahrnuté tak, aby vám pri poistnej udalosti poistenie pokrylo náklady na uhradenie škôd.

Na čo si dať
Zobraziť galériu (3)

Vyskladajte si poistenie podľa svojich predstáv

Union prichádza s vynoveným poistením majetku, vďaka ktorému budete mať ešte väčší pocit bezpečia. Poistenie majetku UniDom plus vám ponúka možnosť poistiť si vašu nehnuteľnosť s maximálnou poistnou sumou až do výšky 1 500 000 eur, v obci aj mimo obce. Novinkou je garancia poistnej sumy, musí však byť dodržaná priebežná indexácia vašej nehnuteľnosti. Nestane sa tak, že bude vaša nehnuteľnosť podpoistená a pri poistnej udalosti vždy dostanete maximálnu výšku poistného plnenia.

Poistenie majetku si môžete vyskladať na mieru podľa svojich potrieb, so spoluúčasťou či bez nej a vybrať si môžete zo širokej škály krytých rizík – od požiaru, krádeže či vandalizmu až po povodne. Zároveň sa vyhnete všeobecným balíčkom s pripoistením vecí, ktoré nepotrebujete. Všetky tieto riziká si môžete vybrať zvlášť bez všeobecných balíčkov, v ktorých by ste mali zahrnuté riziká, ktoré nepotrebujete, prípadne by chýbali iné, pre vás dôležité riziká.

V rámci poistenia majetku v Unione si všetko môžete poistiť na jednom mieste – okrem domu, bytu, chaty a hnuteľných vecí, ktoré sa v nich nachádzajú, si môžete poistiť aj garáž (a garážový box či garážové státie), záhradu, ostatné budovy alebo zodpovednosť za škodu, ktorú spôsobíte iným osobám.

Na čo si dať
Zobraziť galériu (3)

Poistenie bez obhliadky, online aj s asistenčnými službami

Výhodnou novinkou v rámci poistenia majetku v Unione je možnosť poistenia aj pri krátkodobom prenájme nehnuteľnosti, napríklad pri AirBnB. Nové poistenie majetku od Unionu zároveň rozširuje krytie stavebných súčastí nehnuteľnosti o poistenie fotovoltických panelov na streche a nabíjacích staníc pre elektromobily.

Novinkou v rámci doplnkového poistenia rizika Drobnosti pre domácnosť je krytie škôd na veciach patriacich zamestnávateľovi do 1 500 eur – napríklad notebook a mobilný telefón.

Majetkové poistenie v Unione poskytuje aj veľmi praktické asistenčné služby dostupné 24 hodín denne a v rámci nich pozáručný servis elektrospotrebičov s predĺženou zárukou až na sedem rokov. Ak sa vám stane v domácnosti havária a budete potrebovať pomoc inštalatéra, zabuchnú sa vám vchodové dvere alebo premnožia škodcovia, obrátiť sa môžete práve na asistenčné služby, ktoré vám zabezpečia potrebnú pomoc. V rámci asistenčných služieb máte nárok aj na cykloasistenciu, ktorá vám pomôže v prípade nehody či poruchy bicykla, pri nedostatku energie elektrobicykla, v prípade defektu, ale aj v prípade zdravotných komplikácií.

Poistenie majetku si môžete uzatvoriť veľmi pohodlne, bez obhliadky a online do niekoľkých minút. Ak ste navyše poistenkou či poistencom Union zdravotnej poisťovne, získate ho so zľavou 5 percent.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu