Nedeľa13. október 2024, meniny má Koloman, zajtra Boris

Českom otriasla streľba! Muž postrelil dievča (13) a ušiel: Pátral po ňom aj vrtuľník

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: X/Policie ČR)

PLZEŇ - Českí policajti obvinili 40-ročného muža, ktorého podozrieva z piatkového postrelenia maloletého dievčaťa, z vraždy spáchanej v štádiu pokusu a z ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Podaný bol tiež podnet na jeho väzobné stíhanie. Česká polícia o tom dnes informovala na sieti X.

Incident sa stal v piatok dopoludnia v okrajovej časti Plzne Zábělá. Streľbe podľa serveru krimi-plzen.cz údajne predchádzal konflikt medzi otcom 13-ročného dievčaťa a útočníkom Jiřím H., ktorý mal v snahe strieľať na otca zrejme nešťastnou náhodou postreliť dievča. Podľa informácií ČTK policajti vrátane krajskej zásahovej jednotky zasahovali v plzeňskej časti pri apartmánovom dome, ktorý má slúžiť ako ubytovňa.

archívne video

Miesto činu streľby v Záhorskej Bystrici (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

"Na miesto ihneď vycestovalo niekoľko policajných hliadok, ktoré následne zistili, že muž, ktorý mal dievčaťu zranenia spôsobiť, sa na mieste už nenachádza. Do pátrania boli zapojení policajti obvodných oddelení, policajti zo zásahovej jednotky, špeciálne poriadkové jednotky, ich kolegovia so služobnými psami a kriminalisti. Bol povolaný tiež vrtuľník, "uviedla polícia.

Už krátko po piatkovom poludní sa podarilo nebezpečného ozbrojeného muža zadržať. "Záchranári transportovali maloleté dievča do fakultnej nemocnice s povrchovým strelným zranením oboch dolných končatín. Bola celý čas pri vedomí, nebola v ohrození života, "povedala Andrea Divišová z krajskej zdravotníckej záchrannej služby.

Viac o téme: StreľbaČeskoPolícia Dievča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu