Nedeľa13. október 2024, meniny má Koloman, zajtra Boris

Chcete sa vyhnúť invázii hlodavcov? Vďaka tomuto TRIKU sa myši oblúkom vyhnú vášmu príbytku!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Pohľad na myš bežiacu po podlahe dokáže vyľakať každého, no môže existovať dôvod, prečo sa váš dom stal ideálnym miestom pre ich hniezdenie. Ak sa chcete tomuto hrôzostrašnému scenáru vyhnúť, vyskúšajte niekoľko tipov, vďaka ktorým svoj domov ochránite pred hlodavcami.

Počas jesenných mesiacov myši začínajú hľadať teplo v našich domovoch. Vchádzajú cez najmenšie štrbiny a diery, pričom ich priťahujú neporiadne domácnosti s množstvom úkrytov a omrviniek. Preto je dôležité udržiavať si čisté domácnosti hlavne v zimných mesiacoch. Myši po sebe zanechávajú octový zápach, ktorý pretrváva a vzniká v dôsledku ich moču a výkalov. Okrem toho môžu prenášať rôzne nebezpečné choroby, ako sú Weilova choroba, listerióza a hantavírus. Našťastie ale existujú spôsoby, ako sa hlodavcov zbavíte bez toho, aby ste im museli ublížiť. 

Chcete sa vyhnúť invázii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Keďže myši majú veľmi citlivý nos, vône, ako je mäta alebo škorica, sú účinné na to, aby ich udržali na uzde,“ uvádza denník Express. Použitie difuzéra s mätovou vôňou alebo domáceho spreja z mäty piepornej vytvorí prostredie, ktoré je pre myši neznesiteľné a odpudí ich. Podobne pôsobí aj škorica – jej intenzívna vôňa ich dráždi. Odborníci odporúčajú namočiť vatové tampóny do škoricového oleja a rozmiestniť ich po dome, pričom je dôležité ich vymieňať každých pár dní. 

Aj keď nevonia tak príjemne ako esenciálne oleje, biely ocot alebo jablčný ocot v spreji sú rovnako účinné vďaka svojej výraznej aróme. Tiež by ste mali odstrániť praskliny v podlahe a vyplniť diery v stenách. Dôležité je aj pravidelne upratovať omrvinky, zrnka kávy či cukor, keďže myši vyhľadávajú akékoľvek zvyšky jedla a uložením potravín v uzavretých nádobách zabránite, aby sa do nich prehryzli.

Viac o téme: DomácnosťŠkoricaMätaMyši
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu