Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Tehotný Benetin, zavináč s čokoládou a cowgirls zo Žiliny: Korben Dallas prinášajú klip pre časy, ktoré treba iba prežiť

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: screenshot / Juro Zmatek, Branislav Vincze)

„Dnes je taký deň, ktorý treba iba prežiť, aj včera taký bol,“ spieva Korben Dallas v singli Dnes je taký deň z čerstvého albumu Pohyb! „Keď pesnička vznikala, nemala nič spoločné s politikou alebo spoločenským dianím, ale dejiny jej vyslovene bežia v ústrety,“ hovorí spevák Juraj Benetin. „Táto skladba je pre nás úplne nezvyčajná, ale ľudia na ňu na koncertoch výborne reagujú a my radi skúšame nové veci.“

Klip, v ktorom musel nosiť tehotenské brucho a jesť zavináče s čokoládou, sa nakrúcal u Benetina doma. Bubeník Ozo Guttler a basgitarista Lukáš Fila v ňom mali jednoduchšie role kovbojov. „V pesničke sa dá počuť country, aj tradičný rock’n’roll, je v nej bojovnosť aj zmierenie. Ako v živote každého poriadneho kovboja,“ hovorí Fila. Okrem skupiny v klipe vystupuje už len trojica tanečníc z žilinského súboru Vivas dance group.

Režíroval ho Branislav Vincze, ktorý v minulosti robil klipy pre Janu Kirschner, Veca, Billy Barman či Le Payaco. „Kedže mám albumy Korben Dallas napočúvané a veľmi ma bavia po textovej stránke, tak rozhodnutie spolupracovať s kapelou bolo veľmi rýchle. Navyše ostatný album Pohyb! ma zaujal natoľko, že už pri jeho počúvaní ma napádali rôzne námety na videoklipy,“ hovorí Vincze.

„Išlo už o tretiu verziu scenáru. Začali sme vo veľkom štýle, v duchu Hoří má panenko - veľká vidiecka zábava, kartári, castingovo náročná vec. Potom sme sa rýchlo spamätali, a raz nad ránom som s obavami napísal Lukášovi: „Čo keby bol Juraj tehotný?“ Odpoveď prišla: „Poďme do toho.“ Od tej chvíle som videl Juraja ako muža v domácnosti, ktorému sa v jeden deň zmení na chvíľu život. Dejú sa mu doma zvláštne veci, má rôzne vidiny. Jednoducho deň, aký nechceš zažiť,“ vraví Vincze.

„Zámerom bolo v prvom rade pobaviť. Pri natáčaní sa všetci dobre bavili, možno až na Juraja,“ dodáva filmár, ktorý točil dokumenty v Etiópii, Ugande, Keni a Kongu, spolupracuje s humanitárnou organizáciou Magna, tanečnými divadlami a divadlom Aréna.

Tehotný Benetin, zavináč s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: screenshot / Juro Zmatek, Branislav Vincze)

Korben Dallas v lete vystúpili na Grape, Žákovic Opec, či Atmosfére, o niekoľko týždňov vyrážajú na jesennú časť turné k albumu Pohyb! Na Slovensku sa predstavia v mestách, ktoré nestihli navštíviť počas jarnej časti turné – postupne v Nitre, Piešťanoch, Kremnici, Považskej Bystrici, Trenčíne a Ružomberku. Okrem toho navštívia aj Prahu, kde odohrajú klubový koncert 16. novembra v Café v lese a tiež kratší set 17. novembra na oslavách revolúcie na Václavskom námestí. 

 „Vždy sa tešíme naspäť do klubov, kde sa cítime vo svojom prirodzenom prostredí. Navyše nový album funguje výborne naživo, keďže je živý a dynamický,“ hovorí Guttler.

Okrem toho navštívia aj Prahu, kde odohrajú klubový koncert 16. novembra v Café v lese a tiež kratší set 17. novembra na oslavách revolúcie na Václavskom námestí. Lístky na všetky slovenské koncerty turné sa predávajú v sieti Predpredaj.sk.

Termíny jesenného turné Korben Dallas – Pohyb!:

16. 10. – Nitra, Domof creativity
25. 10. – Piešťany, Pivovar ŽiWell
26. 10. – Kremnica, Akropola
15. 11. – Považská Bystrica, Cooltajner
16. 11. – Praha, Café v lese
28. 11. – Trenčín, KKC Hviezda
29. 11. – Ružomberok, Čajovňa Relax

Vstupenky na Predpredaj.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu