Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Muž si objednal upratovaciu službu: Pracovníci odhalili hrôzostrašný nález! Desať rokov si to nikto nevšimol

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KJÓTO – Zdanlivo obyčajné upratovanie nabralo temný spád, keď profesionálni upratovači odhalili desaťročie staré tajomstvo ukryté pod hromadami odpadu. K incidentu došlo po tom, čo Japonec, ktorý býval v dome plnom odpadkov, poveril skupinu profesionálnych upratovačov, aby upratali jeho zanedbaný štvorizbový dom.

To, čo začalo ako jednoduché vyčistenie domu v Kjóte, viedlo k šokujúcemu objavu desaťročného tajomstva. Majiteľ domu sa rozhodol zavolať upratovaciu čatu, pretože sa kvôli práci presťahoval na iné miesto. Muž už dlhší čas žil v dome sám bez rodinných príslušníkov. Jeho matka záhadne zmizla takmer pred desiatimi rokmi a jeho otec zomrel niekoľko rokov po jej zmiznutí. Jeho sestra sa medzitým odsťahovala za prácou. Upratovacia čata, ktorá pozostávala z ôsmich pracovníkov, mala v pláne dokončiť svoju prácu za sedem hodín.

Len tri hodiny po začatí však pod hromadami starých prikrývok a posteľnej bielizne objavili znepokojujúci nález – skutočné kostrové pozostatky, ktoré patrili dlho nezvestnej matke majiteľa domu. Upratovači okamžite zalarmovali majiteľa domu. Muž, ktorý si nechcel pripustiť, že pozostatky môžu skutočne patriť jeho matke, kontaktoval políciu. Úradníci nakoniec potvrdili, že kostrové pozostatky skutočne patrili dlho nezvestnej žene. Ukázalo sa, že mala vo zvyku zmiznúť na celé dni a bola známa svojím samotárskym správaním, dokonca aj doma. Sotva s niekým hovorila, a preto si majiteľ domu z jej zmiznutia nerobil ťažkú hlavu.

„Je možné, že sa moja matka vrátila po niekoľkých dňoch a nikto z rodiny si to nevšimol,“ uviedol syn podľa denníka South China Morning Post. Tiež sa zdalo, že si nikto nevšimol známky rozkladu kvôli ohromnému zápachu odpadkov v celom dome. „Ako môže niekto žiť v dome tak špinavom a smradľavom, že si ani nevšimne pach rozkladajúceho sa tela?“ spýtal sa ohromený používateľ sociálnej siete. Ďalší napísal: „Pamätám si, že ľudia, ktorí presadzujú manželstvo a rodičovstvo, často hovoria, že ak sa nevydáte a nebudete mať deti, zomriete sám vo svojej izbe. Táto žena bola vydatá a mala dve deti, no pozrite sa, čo sa stalo.“

Muž si objednal upratovaciu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Kouki Nishioka, majiteľ upratovacej spoločnosti zapojenej do incidentu, povedal, že jeho pracovníci boli objavom tiež zaskočení. Údajne sú však na takzvané „osamelé úmrtia“ zvyknutí. „Najskôr boli robotníci po objavení kostí šokovaní, ale dokázali sa prispôsobiť rýchlejšie ako normálni ľudia,“ povedal. „Je to preto, že dostávame najmenej 10 objednávok mesačne na upratovanie po ‚osamelých úmrtiach‘,“ dodal majiteľ firmy. Vyčistenie domu sa skončilo vo februári tohto roku a stálo 500 000 jenov, čo je viac ako 3 000 dolárov.

Viac o téme: DomMŕtvolaPozostatkyUpratovacia služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu