Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Výstrahy pred búrkami rozšírili meteorológovia na ďalšie okresy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Výstrahy prvého stupňa pred búrkami rozšírili meteorológovia v pondelok popoludní o okresy Žilina, Martin, Turčianske Teplice, Prievidza a Žiar nad Hronom. Výstrahy platia v celom Košickom a Prešovskom kraji i na väčšine Trenčianskeho a Banskobystrického kraja. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstrahy pred búrkami sú v jednotlivých oblastiach vydané v pondelok do 22.00 h. Búrky môže podľa SHMÚ sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, nárazový vietor do 85 kilometrov za hodinu a krúpy. V okresoch Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa platí aj najnižší stupeň hydrologickej výstrahy pred možnosťou prívalovej povodne.

archívne video

Búrky priniesli krúpy na severe Slovenska (Zdroj: Tip čitateľa)

V pondelok je do 18.00 h vydaný aj najnižší stupeň výstrahy pred vysokými teplotami, týka sa väčšiny okresov Košického kraja a okresov Revúca, Rimavská Sobota a Vranov nad Topľou. Teploty môžu atakovať 33 až 34 stupňov Celzia. Vysoké teploty môžu potrápiť časť južnej polovice územia Slovenska aj v utorok (20. 8.) popoludní.

Výstrahy pred búrkami rozšírili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmú.sk)

Viac o téme: TeplotaBúrkyVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu