Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Donald Trump v prípade znovuzvolenia sľubuje vytvoriť národné rezervy bitcoinov

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Charlie Neibergall)

NASHVILLE - Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump sa čoraz viac uchádza o hlasy priaznivcov digitálnych mien. Exprezident v sobotu (27. 7.) na konferencii Bitcoin 2024 v Nashville v štáte Tennessee prisľúbil, že v prípade znovuzvolenia uvoľní reguláciu kryptomien a vytvorí vytvorí národné rezervy bitcoinov.

"Ak si neosvojíme krypto a bitcoinovú technológiu, urobí to Čína a iné krajiny. Budú dominovať a my nemôžeme dovoliť Číne, aby dominovala. Už teraz dosahujú príliš veľký pokrok," povedal Trump. Republikánsky politik sa ďalej zaviazal, že ustanoví prezidentskú poradnú radu pre kryptomeny a vytvorí národnú "zásobu" bitcoinov s pomocou kryptomien, ktoré v súčasnosti drží vláda USA a ktoré boli z veľkej časti zabavené v rámci boja s kriminalitou.

Donald Trump v prípade
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

"Nikdy nepredávajte svoje bitcoiny," povedal Trump. "Ak budem zvolený, bude politikou mojej administratívy, Spojených štátov amerických, ponechať si 100 % všetkých bitcoinov, ktoré vláda USA v súčasnosti vlastní alebo získa do budúcnosti," zdôraznil Trump.Bývalý prezident, ktorý sa v novembrových voľbách uchádza o znovuzvolenie, takisto vyjadril želanie, aby americké spoločnosti rozšírili ťažbu bitcoinov.

Vlády na celom svete vrátane USA v minulosti opakovane vyjadrovali obavy, že súkromne prevádzkované, vysoko nestabilné digitálne meny by mohli narušiť štátnu kontrolu finančného a menového systému, podporiť finančnú kriminalitu a poškodiť investorov. Samotný Trump v roku 2021 bitcoin označil za "podvod".

Viac o téme: USADonald TrumpBitcoinKryptomeny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu