Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Prešovská škola je bližšie k svojmu snu o výučbe v klimatickej záhrade

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: dm drogerie markt)

V druhej grantovej výzve Školy na zelenú, ktorú na začiatku tohto roka vyhlásila dm drogerie markt, uspela aj Spojená škola, Matice slovenskej 11 v Prešove. Získané financie pre školu znamenajú inštaláciu obnoviteľných zdrojov energie.

Spoločnosť dm na začiatku roka zverejnila výzvu pre inštitúcie evidované v Sieti škôl a školských zariadení SR. Uchádzať sa mohli o finančný príspevok na inštaláciu fotovoltických panelov a zároveň na pridružené vzdelávanie žiakov. Zo 45 prihlásených projektov vybrala hodnotiaca komisia štyri školy a medzi nimi aj strednú Spojenú školu, Matice slovenskej 11 v Prešove, ktorá vzdeláva deti a žiakov vo veku  od 3 do 25 rokov so zdravotným znevýhodnením.

Financie ušetrené vďaka fotovoltickým panelom by mali škole pomôcť splniť veľký sen o vlastnej klimatickej záhrade. „Práve záhrada s vonkajšou edukačnou zónou a učebňou bude na programe ako prvá, keď sa nám vďaka nainštalovaným panelom znížia náklady na elektrickú energiu. Zatiaľ si tento sen vynahrádzame bylinkovými špirálovými záhonmi a vyvýšenými záhonmi, kam pravidelne sadíme zeleninu aj kvety,“ približuje veľký motivátor zapojenia sa do výzvy riaditeľka PaedDr. Andrea Chalupová.

Prešovská škola je bližšie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: dm drogerie markt)

Aktuálny ročník programu Školy na zelenú pridáva na pomyselnú zelenú mapu dm okrem školy v Prešove aj inštitúcie v Dolnom Kubíne, Nižnej a Detve. Spoločne získajú podporu vo výške 96 877 eur. Inštalácia panelov prebehne počas prázdnin a začiatku nového školského roka.

Finančná podpora pochádza z novembrovej kampane dm Giving Friday, keď spoločnosť venovala programu 5 percent svojho denného obratu. Venovaná suma vtedy vďaka zákazníckym nákupom predstavovala 69 453 eur. Aby dm vyhovela požiadavkám víťazných škôl v plnom rozsahu, k sume z Giving Friday pridala zo svojho nadačného fondu vedeného v Nadácii Pontis ešte 27 423 eur.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu