Piatok5. júl 2024, meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia

Nová nemocnica v Prešove bude realizovaná ako strategická investícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – František Iván)

BRATISLAVA - Projekt novej vojenskej nemocnice v Prešove bude realizovaný ako strategická investícia. Vláda o tom rozhodla na stredajšom rokovaní. Ministerstvo obrany (MO) SR ako predkladateľ návrhu uviedlo, že investičný projekt spĺňa podmienky na určenie za strategickú investíciu podľa zákona.

"Cieľom investičného projektu je, aby Fakultná nemocnica s poliklinikou Prešov zvýšila kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti v regióne Prešovského kraja a východného Slovenska v čase bezpečnosti a bola primárnym zdravotníckym zariadením na diagnostiku a liečbu ranených a chorých, hlavne príslušníkov Ozbrojených síl SR a aliančných jednotiek NATO, ale aj civilného obyvateľstva v čase krízovej situácie," ozrejmil rezort. Zámerom tiež je, aby nemocnica splnila podmienky pre najvyšší typ vojenského zdravotníckeho zariadenia v zmysle štandardov NATO a plnila kľúčovú úlohu pri zvládaní infekčných ochorení vyžadujúcich vysoký stupeň ochrany.

Okrem toho má nemocnica poskytnúť kapacity pre vybudovanie systému vzdelávania a výcviku zdravotníckych pracovníkov pre potreby ozbrojených síl. Nová nemocnica v Prešove má byť koncovým typom zdravotníckeho zariadenia, ktorý v regióne Šariš poskytne viac ako 2800 pracovných miest pri lôžkovej kapacite približne 942 lôžok. Projekt by mal podľa odhadov stáť 550 miliónov eur. Rezort odhaduje, že na jeho dokončenie bude potrebných 31 mesiacov, pričom so stavebnými prácami sa má začať ešte v tomto roku.

Viac o téme: VládaPrešovNemocnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu