Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Ďalší let vládnym špeciálom do Nemecka! Pozrite, ktorý minister ho využil... TAKTO to odôvodnil

Vládny špeciál Zobraziť galériu (2)
Vládny špeciál (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vládny špeciál opäť letel do Nemecka. Tentoraz ho využil minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS), ktorý s ním pristál v Stuttgarte, kde sa koná EURO 2024. Podľa jeho slov išlo o pracovnú cestu, počas ktorej rokovali o Gabčíkove-Nagymaros. Podľa jeho slov mal iniciatívu stretnúť sa v Stuttgarte minister energetiky Maďarska. Priznal však, že popritom išli na futbal.

archívne video

Peter Žiga sa vyjadril k letu štátnym špeciálom na futbal v Nemecku (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Po tom, čo viacerí koaliční politici leteli v pondelok (17. 6.) vládnym špeciálom do Nemecka na futbalový zápas slovenskej reprezentácie na európskom šampionáte, tu máme ďalší prípad. Slovenský vládny špeciál parkoval na letisku v Stuttgarte opäť v stredu (19. 6.), kedy sa tam v podvečer hral futbalový zápas medzi Maďarskom a Nemeckom. Upozornili na to tvnoviny.sk, podľa ktorých na letisku pristál o 15.33 h. a zápas začínal o 18.00 h. Dodávajú, že podľa verejne dostupných informácií lietadlo letelo najprv z Bratislavy na letisko Sliač a z tadiaľ do Stuttgartu.

Let si podľa hovorcu ministra vnútra Mateja Neumanna objednalo ministerstvo životného prostredia 6. júna 2024 a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) tento let schválil. Následne TV Markíza kontaktovala tlačové oddelenie ministerstva životného prostredia, pričom sa jej ozval samotný minister životného prostredia Taraba.

Uviedol, že v Stuttgarte bol na rokovaní o Gabčíkove-Nagymaros s celou delegáciou. Dodal, že ho maďarský minister poprosil, či sa môžu stretnúť v Stuttgarte, keďže ion bude tam. Zároveň však prezradil, že popritom išli na futbal. "Včera sme absolvovali spolu s riaditeľom Vodohospodárskej výstavby a maďarským ministrom energetiky pánom Lantosom a jeho tímom ďaľšie kolo rokovaní o usporiadaní medzinárodného sporu o sústavu vodného dieľa Gabčíkovo-Nagymaros. Verím, že sa posúvame aj s výsledkami expertných skupín postupne do štádia, že budeme vedieť obom predsedom vlád predstaviť výsledky, ktoré po 30 rokov sporov privedú pozitívne výsledky a vytvoria predpoklady pre naštartovanie ešte bližšej spolupráce," napísal Taraba na sociálnej sieti k rokovaniu.

Viac o téme: Vládny špeciálStuttgartFutbalTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu