Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Smutné odhalenie o Kudlákovej z Byl jednou jeden polda: VÁŽNA DIAGNÓZA... Chýbala aj na pohrebe manžela!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Pred dvomi týždňami verejnosť zasiahla správa o úmrtí legendárneho českého režiséra a šéfa divadla Studio Ypsilon Jana Schmida (†87). Minulý týždeň sa konal pohreb, na ktorý dorazilo množstvo ľudí... Jedna dôležitá osoba však chýbala - jeho manželka, herečka Jana Synková (80). Bojuje s vážnou diagnózou!


Česko oplakáva SMRŤ divadelnej legendy (†87): Havlová ho už raz pochovala... OMYLOM! 


Informácia o úmrtí legendárneho českého herca a divadelníka Jana Schmida, zasiahla 3. júna celé Česko. O 10 dní dneskôr - 13. júna o 14. hodine popoludní sa v Strašnickom krematóriu konala posledná rozlúčka. Zbohom mu prišlo dať obrovské množstvo blízkych ľudí a kolegov... Jedna dôležitá osoba však medzi nimi chýbala - manželka Jana Synková. 

Herečka, ktorú diváci poznajú napríklad ako magisterku Jiřinu Kudlákovú z filmov Byl jednou jeden polda, sa so svojím manželom rozlúčiť neprišla. Dôvod na to však mala podstatný. „Maminka sa zo zdravotných dôvodov nemohla dostaviť,“ vysvetlili jej neprítomnosť na pohrebe dcéry. A ako informuje Blesk.cz, známa Češka už niekoľko rokov bojuje s alzheimerom. 

Jana Synková s manželom Janom Schmidom
Zobraziť galériu (3)
Jana Synková s manželom Janom Schmidom  (Zdroj: Profimedia)

„Nepamätala si už texty, vynechávala jej pamäť, nevedela, ktorá scéna nastane, bola popletená a všetci sa vždy radovali, že hrá Obermaierová, ktorá sa so Synkovou alternovala,“ dozvedelo sa Aha! v divadle. „Chúďa žena, tá Jana. Sama bola tak veľmi chorá a ešte sa k tomu starala o chorého manžela. Hovorila mi, ako s ním jazdí na dialýzu a ako to s ním má ťažké,“ potvrdila tieto slová kolegyňa Obermaierová. 

Práve kvôli spomínanej chorobe herečka pred 5 rokmi skončila v divadle. „Kvôli vážnej chorobe odišla z Mydlového princa tesne pred jeho koncom. A to tam mala krásnu, veľkú rolu ženy, ktorá vedie herecké združenie. Hrala samu seba, preto si ju tiež režisér Radek Balaš sám vybral bez zabávania. Napriek tomu odišla,“ vyjadril sa spolumajiteľ Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg s tým, že následne odmietla aj ďalšiu úlohu, pretože by ju nezvládla. 

Smutné odhalenie o Kudlákovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CinemArt)

Viac o téme: Jan SchmidJana Synková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu