Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Fanúšikovia v smútku: Zomrela hviezda seriálu Doctor Who!

William Russell Enoch s manželkou a synom Zobraziť galériu (2)
William Russell Enoch s manželkou a synom (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Vo veku 99 rokov zomrel britský herec William Russell Enoch, ktorý hviezdil v prvých dvoch sériách seriálu Doctor Who. Umelec stvárnil postavu Iana Chestertona, ktorý robil spoločnosť Pánovi času. Toho vtedy stvárňoval Wiliam Hartnell.

Smutnú správu priniesol portál The Guardian. William Russell sa objavil hneď v prvej epizóde populárneho seriálu, ktorú BBC odvysielala v roku 1963. Sériu odštartovala scéna, v ktorej vedec Ian Chesterton objaví modrú telefónnu búdku. Z nej vylezie starší pán a predstaví sa ako doktor. Russel mu na to po anglicky odpovie: „Doctor who?!“

„Dvíhame poháre a pripíjami si na Williama Russella, ktorý nás opustil len pár mesiacov pred svojimi 100. narodeninami. Stal sa kľúčovou súčasťou Pána času. Skvelý herec a milý muž,“ napísal na sociálnej sieti X herec Nicholas Pegg, ktorý sa na tvorbe seriálu tiež podielal. „William Russel (1924 - 2024). Aká smutná strata, William hral Doktorovho úplne prvého spoločníka, Iana Chestertona, v roku 1963. Skvelý, svižný, vtipný, srdečný herec,“ vyjadril sa producent Russell T. Davies.

Herec si okrem spomínaného seriálu zahral v množstve ďalších filmov a seriálov, no hviezdil aj na divadelných doskách. Jeho syn Alfred Enoch je tiež úspešným hercom - v kultovom počine Harry Potter stvárnil Deana Thomasa. 

Viac o téme: Doctor WhoWilliam Russell Enoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu