Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

V národnom parku bez stopy zmizlo päť ľudí: Z odkazu obete mrazí! Miestni hovoria o divokých kanibaloch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TENNESSEE – Niekoľko ľudí uviedlo, že v americkom národnom parku Great Smoky Mountains videli nahých divochov. Viacerí tiež hovoria o kanibalskom kmeni divokých ľudí, ktorí údajne viac ako storočie zabíjajú a jedia návštevníkov parku. Bez stopy v parku zmizlo už najmenej päť ľudí.

Legendy o divochoch žijúcich v notoricky známom národnom parku pretrvávajú po stáročia. Existujú desiatky údajných pozorovaní kanibalov žijúcich hlboko v Apalačských lesoch. Hovorí sa, že potomkovia mužov, ktorí dezertovali z americkej občianskej vojny, tu dlhé roky žijú nezávisle od civilizácie. Najznepokojivejšie je, že v husto zalesnenom národnom parku Great Smoky Mountains bez stopy zmizli najmenej piati ľudia. Najznámejšie z týchto záhadných zmiznutí je zmiznutie Dennisa Martina, šesťročného chlapca, ktorý v júni 1969 počas kempovania so svojou rodinou vošiel za krík a už ho nikdy nikto nevidel.

Prípad Dennisa Martina vyvolal taký národný záujem, že na pomoc pri pátraní boli prizvané Zelené barety, elitná jednotka špeciálnych síl americkej armády. Podľa Briana Jeffreyho z podcastu Black Mass Paranormal nenašli vysoko vycvičení vojaci po Dennisovi žiadnu stopu, no stretli sa s niektorými zo spomínaných divochov. „O tejto skupine divokých ľudí je známe, že má kanibalistické sklony,“ uviedol Brian. Iný moderátor podcastu, Donnie Laws, na svojom vlastnom kanáli prezradil: „Prvé správy o akomkoľvek divochovi v USA pochádzajú z roku 1877 zo západnej Severnej Karolíny. Niektorí zlatokopi na jedného narazili, keď sa chystali pracovať v baniach.“

O necelých 20 rokov neskôr novinové správy informovali o inom divochovi, ktorý bol zajatý v rovnakej oblasti. Nakoniec ho vzali do blázinca, kde prežíval bez toho, aby prezradil, kto je alebo odkiaľ prišiel. Donnie dodáva, že existujú desiatky správ o ľuďoch, ktorí v Smoky Mountains žijú nadivoko. „Sú to ľudia, ktorí sa zbláznili, žijú z pôdy. Niektorí hovoria, že sa tiež stali kanibalmi,“ prezradil. Príbehov o divých ľuďoch v národnom parku rokmi len pribúdalo.

Zmiznutia, z ktorých mrazí

Národný park je obrovská oblasť divočiny a je pomerne ľahké sa v ňom stratiť. Niektoré zmiznutia v oblasti sú však skutočne čudné. 25. septembra 1981 sa Thelma Pauline „Polly“ Meltonová vybrala na turistiku s dvoma priateľmi. Kráčala pár metrov pred nimi, keď zmizla za kopcom. Už ju nikdy nikto nevidel. Trenny Gibsonová mala 16 rokov, keď zmizla z Great Smoky Mountains 8. októbra 1976 počas exkurzie so svojou strednou školou. 45-ročný Christopher Cessna bol sám, keď zmizol v tejto oblasti v roku 2011, a nasledujúci rok si Derek Lueking kúpil kempingové vybavenie a vydal sa na túru. Pátrači neskôr našli na prístrojovej doske jeho auta mrazivý odkaz: „Nehľadajte ma.“

Chlpatí ľudia s tvárou od krvi

Brian uviedol, že existujú desiatky správ od ľudí, ktorí v tejto oblasti videli chlpatých nahých mužov. Pokračoval: „Bol tam pár, ktorý zaparkoval svoje auto a vystúpil, aby sa šiel pozrieť na vodopád. Vyliezli po boku vodopádu a uvideli úplne nahého muža. Opísali ho ako ‚od pása dole chlpatejšieho, než je štandardom, s tvárou pokrytou krvou‘,“ uviedol Brian a dodal, že mnohé pozorovania zahŕňajú opis divokých ľudí ako ľudí so zvláštnymi, zapadnutými očami, ktoré môžu byť výsledkom príbuzenského kríženia.

V národnom parku bez
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Ďalší príbeh hovorí o malom chlapcovi a bratovi, ktorí prišli do hôr na rodinnú dovolenku. Vyšli k jednej z riek na rybačku, a keď kráčali po chodníku, opäť uvideli nahého muža s bielymi očami, veľmi zdeformovanou tvárou a hlavou. Jeho ruky boli dlhšie ako normálne a opäť bol úplne nahý a od pása dole chlpatejší ako normálne,“ prezradil ďalej Brian. Donnie Laws dodal, že miestni obyvatelia v parku nikdy nespustia svoje deti z dohľadu.

Viac o téme: ZmiznutieNárodný parkGreat Smoky Mountains
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu