Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Danko zverejnil fotku ľudí, ktorí po ňom hádzali vajcia: FOTO Musia mať poriadny guláš v hlave!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Barbora Vizváryová, Instagram/andrej_danko_official)

PRAHA - Líder SNS Andrej Danko vo štvrtok vystúpil na demonštrácii v Prahe, ktorú zvolal predseda českej strany SPD Tomio Okamura. Občanom ČR zaželal vládu, pre ktorú budú na prvom mieste. Na zhromaždenie prišli aj odporcovia SPD, ktorí po účinkujúcich na pódiu hádzali vajcia a tí sa tak museli skrývať za dáždniky.

"V Prahe hádžu na demonštrácii za národné štáty a reformu Európskej únie po nás vajcia. Toto je demokracia názorov," skonštatoval na sociálnej sieti Andrej Danko spoločne s videom, kde sa účinkujúci na pódium musia skrývať za dáždniky. Spoločne s ním pricestovali do Prahy aj Romana Tabák či Rudolf Huliak, ktorí sa nachádzajú na kandidátke SNS do Európskeho parlamentu.

Polícia na mieste ľudí, ktorí hodili vajcia, zatkla. „Títo dvaja zúfalci na Václavskom námestí hodili vajcia na Tomia Okamuru. Chorá doba. Presne ich výzor je symbolom ich myslenia. Musia mať poriadny guláš v hlave. Tak, ako napísal Tomio. Plakať alebo sa smiať nad týmito troskami?,“ napísal Danko k zverejnenej fotke.

Danko zverejnil fotku ľudí,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Barbora Vizváryová)


Danko zdôraznil potrebu bojovať za vlastný štát

"Želám vám vládu, ktorá sa nebude klaňať iným mocnostiam. (...) Želám vám vládu, ktorá bude za vás bojovať tak, ako my dnes bojujeme za Slovákov," odkázal Danko na demonštrácii. Zároveň poukázal na netoleranciu iných názorov.

Danko zdôraznil potrebu bojovať za vlastný štát a nehádať sa. "Pre každého vlastenca musí byť štát na prvom mieste," dodal. Hovoril aj o Európskej Únii. Tvrdí, že Slovensko ani Česko do nej nešli na to, aby im diktovali západné štáty.

Na snímke zľava poslanec NR SR Rudolf Huliak (nominant SNS), podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS), bývalá poslankyňa Romana Tabak a súčasný poslanec Adam Lučanský (SNS) na predvolebnom
Zobraziť galériu (3)
Na snímke zľava poslanec NR SR Rudolf Huliak (nominant SNS), podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS), bývalá poslankyňa Romana Tabak a súčasný poslanec Adam Lučanský (SNS) na predvolebnom "stretnutí európskych vlasteneckých strán", ktoré zorganizovalo české opozičné hnutie Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomia Okamuru v Prahe  (Zdroj: TASR - Barbora Vizváryová)

Slovensko a Česko podľa jeho slov patria k sebe. "Nám Slovákom a Čechom nemusia hovoriť o pokoji a mieri. Máme za sebou dlhé obdobie spolužitia, dokázali sme sa vždy slušne dohodnúť, rozprávať. Nikdy žiaden štát ani politik tieto národy nemôže rozdeľovať," skonštatoval.

Zdôraznil tiež potrebu V4. Skritizoval aj viaceré mimovládne organizácie. Spomenul tiež útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej. Avizoval, že od demonštrujúcich ho bude pozdravovať.

Viac o téme: VajciaSNSPrahaTomio OkamuraAnrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu