Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Známemu advokátovi podpálili dve autá a príves! Bola to odpoveď mafie, hovorí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/HZS Karlovarského kraje)

KARLOVE VARY - Pri Svatošských skalách neďaleko Karlových Varov došlo k požiaru dvoch áut a prívesu pre kone. Autá patrili českému advokátovi Karlovi Jelínkovi, podľa ktorého išlo úmysel a odpoveď mafie. Či išlo cielený útok alebo naozaj o cielený útok, policajti vyšetrujú.

Karlovarskí kriminalisti vyšetrujú okolnosti požiaru vo voľnočasovom areáli pre rodiny s deťmi pri rieke Ohře v blízkosti Karlových Varov. Zrejme podpaľač tam zapálil v noci na nedeľu dve osobné vozidlá a príves pre kone. Našťastie sa nikomu nič nestalo. "Udalosť bola hasičom nahlásená až v ranných hodinách. Jedna jednotka hasičov vykonala dohasenie. Vyšetrovateľ požiarov na mieste spolupracoval s odborníkmi z Technického ústavu požiarnej ochrany. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania, rovnako tak škoda spôsobená ohňom," uvádzajú hasiči Karlovarského kraja.

Známemu advokátovi podpálili dve
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/HZS Karlovarského kraje)

"Vo veci sme začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania prečinu poškodenia cudzej veci," potvrdil Novinkám hovorca českej krajskej polície Jakub Kopřiva. Na mieste pracovali kriminalisti so špeciálne vycvičeným psom na vyhľadávanie zápalných látok, s pomocou ktorých mohol byť požiar založený.

Podľa advokáta ide o odpoveď mafie

Konateľom areálu je karlovarský právnik Karol Jelínek. „Ak to nebol nejaký pomätenec, tak to vnímam ako určitú výstrahu či varovanie v súvislosti s výkonom mojej práce advokáta,“ reagoval Jelínek. "Povedzte mi, ktorému advokátovi tu za posledných 30 rokov zapálili dve autá,“ dodal. Na sociálnej sieti v nedeľu večer napísal, že ide o odpoveď mafie, o ktorej hovorí a píše. 

Známemu advokátovi podpálili dve
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: X/@Jelinek_K_JUDr)

Karlovarský advokát dlhodobo bojuje s miestnou mafiou, na ktorú sa opakovane zameral aj v niekoľkých kauzách. Kto autá zapálil Jelínek netuší a vyšetrovanie necháva na políciu. Za isté ale považuje fakt, že za požiarom stoja jeho pracovné aktivity, píše server Neovlivní.cz.

Jelínkovi tento rok v marci zatiaľ neprávomocne pozastavila Advokátska komora činnosť na pol roka za to, že mal uraziť svojho kolegu právnika a politika Henricha Rajchla (PRO), keď ho za jeho proruské výroky označil na sociálnych sieťach slovom „führer“ a „Heil Rajchl“.

archívne video

Požiar v Čani (Zdroj: Luboš Pecuch)

Viac o téme: PožiarKarlove VaryKarol Jelínek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu