Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Pražské Palladium sa ocitlo v plameňoch!

Nakupujúci museli byť evakuovaní. Zobraziť galériu (3)
Nakupujúci museli byť evakuovaní. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Kvôli požiaru na elektroinštalácii bolo z budovy obchodného centra Palladium v centre Prahy v stredu evakuovaných takmer tritisíc ľudí.

ČTK to potvrdila hovorkyňa centra Věra Kozová a hovorca pražských hasičov Miloš Vorel. Nikto nebol zranený.

Kozová zhruba o 19.30 hod. ČTK povedala, že nebezpečie už pominulo, požiar bol uhasený. Problém bol v rozvodni. Zdravotníci zasahovať nemuseli. Škoda na majetku nebola zatiaľ vyčíslená.

Palladium zostalo dnes už zavreté, aj keď pôvodne pracovníci plánovali, že ho znovu otvoria. Hasiči potrebovali čas, aby inštalovali náhradné napájanie. V podzemí zasahovali s dýchacími prístrojmi, v nadzemných poschodiach dym nebol.

Podľa Vorla bol požiar, ktorý vznikol na štvrtom podzemnom poschodí, ohlásený krátko po 17.00 hod. Oheň spôsobil veľké množstvo dymu, ktorý potom spustil požiarnu signalizáciu. Hasiči momentálne vetrajú budovu, ktorá bola taktiež odpojená od prúdu, aby mohli začať hasiť. Na mieste zasahovalo niekoľko požiarnych jednotiek a asi desiatka hasičských vozidiel.

Evakuovaní zákazníci i zamestnanci predajní povedali spravodajcovi ČTK, že evakuácia prebehla pokojne. Haváriu si všimli potom, keď prestali fungovať svetlá a boli ochrankou i hlásením havarijného systému vyzvaní, aby opustili budovu. Všetko prebehlo veľmi rýchlo, niekoľko evakuovaných si nestačilo vziať ani svoje osobné veci. Na vyprázdnení objektu sa podieľala aj pražská polícia.







Nedávno otvorený komplex Palladium v centre Prahy má asi 60.000 metrov štvorcových maloobchodných, stravovacích, zábavných a kancelárskych plôch. Okrem tridsiatich reštaurácií je v centre okolo 170 obchodov. Tri poschodia z celkových piatich poschodí sú venované móde a módnym doplnkom. Súčasťou nákupného centra je taktiež 19.500 metrov kancelárií a 900 parkovacích miest.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu