Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Vianoce našich celebrít: Rozprávky, lyžovačka a zabíjanie kapra

Zuzana Smatanová Zobraziť galériu (5)
Zuzana Smatanová

BRATISLAVA - Najkrajších sviatkov roka - Vianoc sa už nevedia dočkať aj známe tváre. Zlatá Slávica Zuzana Smatanová sa teší aj preto, že sa po rokoch opäť postaví na lyže.

"Konečne pôjdem po nejakých troch rokoch na lyžovačku, tak snáď prídem po svojich," smiala sa Smatanová, ktorú už tretí rok po sebe fanúšikovia zvolili za najlepšiu speváčku. "Nie som rýchlozjazdár, ale dokážem si to užiť," dodala rodáčka zo Žiliny, ktorá bude Vianoce tráviť s rodinou.

Tento rok sa jej splnili viaceré priania, splnila si sen o vlastnom koncertnom turné, kúpila si novú gitaru i klavír. A tak hoci jej ostatný album Tabletky vyšiel iba v októbri, už teraz hľadá melódie, ktorými nabudúce prekvapí svojich fanúšikov.

Vianoce našich celebrít: Rozprávky,
Zobraziť galériu (5)
Lyžovačku si tento rok naopak odpustí organizátorka súťaže krásy Silvia Lakatošová. "Malý Christian ešte nemôže ísť na lyže, ale už sme boli na Donovaloch, takže ten sniežik a sánky zažil, bol z toho úplne hotový," prezradila ČTK Lakatošová, ktorá sa mamičkou stala v lete pred rokom. Hoci posledná Miss Československa Vianoce miluje práve pre atmosféru u rodičov a koláče od mamy, tieto sviatky strávi v romantických Trenčianskych Tepliciach.
Vianoce našich celebrít: Rozprávky,
Zobraziť galériu (5)
"Pre mňa Vianoce sú okrem leta najšťastnejším obdobím," zdôverila sa herečka Táňa Pauhofová, ktorá je známa tým, že miluje rozprávky. "Soľ nad zlato je super. Ale najradšej, úplne najradšej mám staré české rozprávky, Byl jednou jeden král a Princezná se zlatou hvězdou na čele," spomenula filmy, ktoré nakrútili pred polstoročím.
"Ale pekné sa robia aj teraz, napríklad strašne sa mi páčil Anděl Páně," dodala Pauhofová, ktorá je sama známa aj ako princezná z českej rozprávky Čert ví proč. Mrzí ju však, že na Slovensku sa rozprávky veľmi nenakrúcajú a televízie počas sviatkov siahajú hlavne do archívov.
Vianoce našich celebrít: Rozprávky,
Zobraziť galériu (5)
Na obrazovkách tak nebude ani tento rok chýbať kultová rozprávka z dielne Juraja Jakubiska Perinbaba. Tú však známy filmár nakrútil pred viac ako 20 rokmi, a tak už má dnes hlavu plnú inej ženy - Alžbety Bátoriovej. Historický veľkofilm, ktorý o nej dokončuje, by totiž podľa najnovších informácií mal mať premiéru v júli budúceho roka.
Režisér, ktorý všetok čas trávi v dabingových štúdiách, dúfa, že si vianočný pokoj bude môcť vychutnať. Čaká ho však aj jedna menej príjemná povinnosť. "Obávam sa, že spolu s Bátoriovovu, ktorá zabíjala slúžky, budem ja zabíjať kaprov," smial sa Jakubisko.
Vianoce našich celebrít: Rozprávky,
Zobraziť galériu (5)
Úplne netradične sa zase rozhodol stráviť sviatky muzikálový režisér Jozef Bednárik. Už pred niekoľkými dňami totiž odcestoval do Ruska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu