Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Pri nehode zabil novorodenca a z miesta činu ušiel

Pri nehode zahynulo 2-mesačné dievčatko. Zobraziť galériu (2)
Pri nehode zahynulo 2-mesačné dievčatko. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Vodič zabijak! Inak sa ani nedá nazvať. Milan B. (25) pripravil pri nehode o život iba 2-mesačné dievčatko Nellinku a navyše z miesta nehody ušiel.

Nerešpektoval značku 'Stoj, daj prednosť v jazde' a vošiel do križovatky, na ktorú sprava od Hradca prichádzala Romana P. (39) s dvojmesačnou dcérkou v Škode Octavia. Z miesta navyše utiekol a nezaujímal sa o to, že nechal bez pomoci umierajúce dieťa a jeho zranenú matku. Milan B. sadol za volant automobilu Volkswagen Passat, napriek tomu, že mal zakázané šoférovať kvôli inej nehode. Havaroval hneď na prvej križovatke, vzdialenej ani nie dva kilometre od jeho bydliska. Vodička, ktorej skrížil cestu, nestačila zabrzdiť. Náraz do boku jeho vozidla odhodilo jej vozdilo mimo diaľnicu. Vodička si pri tom poranila ruku. Jej dcérka, pripútaná na zadnom sedadle v autosedačke zvanej 'vajíčko ', utrpela vážny úraz hlavy.

"Zraneniam podľahla v nemocnici," konštatovala hovorkyňa východočeskej polície Lenka Burýšková. Milan B. sa hneď po nehode vydal na útek. Už po niekoľkých minutách ho policajti vypátrali za pomoci svedkov. "Muž bol obvinený z trestného činu ublíženia na zdraví, neposkytnutí prvej pomoci a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Hrozí mu trest odňatia slobody až na päť rokov," povedala Burýšková. Milan B. musí vysvetliť nielen to, prečo porušil zákaz šoférovania a pochybil na diaľnici, ale taktiež to, že jazdil v ukradnutom vozidle s inou poznávacou značkou, po ktorom polícia pátrala. Podľa nich však svoj čin vôbec neoľutoval. Hradecký sudca včera rozhodol, že si na svoj súdny proces počká vo väzbe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu