Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Mamičke hovoria babička

Jitka Ižová (52) svoje už takmer dvojročné dvojičky Veroniku (vľavo) a Natáliu miluje. Zobraziť galériu (5)
Jitka Ižová (52) svoje už takmer dvojročné dvojičky Veroniku (vľavo) a Natáliu miluje. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Materstvo si užíva plnými dúškami aj po päťdesiatke! Dvojičky Natália a Veronika oslávia koncom mesiaca druhé narodeniny a mamička Jitka Ižová (52) je na svoje detičky veľmi hrdá. Najstaršia prvorodička na Slovensku s úsmevom priznáva, že si ju na ulici okoloidúci často mýlia s babičkou.

„Na otázky neznámych na ulici, či nevarujeme vnúčence, sme si už s manželom zvykli. Pripadá nám to smiešne,“ takto s nadhľadom vníma reakcie okolia šťastná mamička, ktorá je stredoškolskou profesorkou. Ako sama vraví, pre každú matku je šťastím a požehnaním mať deti a vek je až na druhom mieste.

Sama najprv uprednostnila kariéru v práci, no po vlastných potomkoch túžili s manželom Štefanom (54) odjakživa. „Deti by mali mať matky zrejme skôr ako ja, čiže ja asi nie som príkladom pre druhých. Keď sa však nedarí otehotnieť, rozhodne sa netreba vzdávať,“ uviedla mama Veroniky a Natálie, ktoré rastú ako z vody. „Už začínajú rozprávať, všetko berú do rúk a sú veľmi živé. Väčším výmyselníkom je Natálka, ale obe sa vedia spolu veľmi pekne zahrať,“ prezradila Jitka Ižová.

Najradšej sa dievčatká zabávajú s mobilom a videom. Možno sa v budúcnosti uplatnia ako elektrikári, lebo ich veľmi zaujímajú zásuvky a elektrické prístroje. Dvojčence sú aj veľkí jedáci. Spapajú vraj všetko, okrem chleba a zemiakov. Čulá päťdesiatnička si materskú dovolenku užíva. Veľkou oporou je pre ňu jej manžel Štefan, ktorý nadšene vyhlasuje, že ich detičky sú tým najkrajším darom, aký mohli v živote dostať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu