Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Šialenci na českých cestách: Sánkujú sa priviazaní za autami!

Iskry zo saní len odletujú. Zobraziť galériu (3)
Iskry zo saní len odletujú.

BRNO - Na obyčajných sánkach sa po asfaltových cestách dokážu rútiť až sedemdesiatkilometrovou rýchlosťou. Sneh k tomu vôbec nepotrebujú. Sane priviazané za autom iskria po asfalte.

„Na diaľničnom privádzači sme to raz večer valili sedemdesiatkou. Potom nám ale sane zhoreli,“ pochválil sa so svojim zážitkom Pavel (22) z Brna. Sánky sa im totiž vznietili od rozžeraveného oceľového spodku. „Až vtedy je to ten správny adrenalín,“ tvrdí ďalší z partie šialencov. „Nie je na to potrebné nič iné, len kus horolezeckého lana, nejaká prilba na hlave, rukavice a auto. Nikto z nás sa ešte nevyvrátil. Musí sa ísť rovno, nezatáčať prudko,“ radí ďalší z partie.

Policajtov sa vraj nebojí. Jednoducho sánky odviažu, naskočia do auta a zmiznú. „Sú to samovrahovia. Je to jednoznačne dopravný priestupok, za ktorý nesie zodpovednosť vodič vozidla,“ vyhlásil Jaroslav Bílek z jihlavského policajného riaditeľstva. Takým hazardérom podľa neho hrozí prinajmenšom tučná pokuta. Šoféri na ceste sú často šokovaní, keď ich obieha za autom zavesený „pilot“ na tlejúcich sánkach.

„Auto si vždy požičiame večer, aby to otec nezistil. Aj to dosť iskrí na asfalte,“ dodáva Pavel. „Má to len jednu nevýhodu. Máme obrovskú spotrebu saní,“ posťažoval si Bob (18), študent z Jihlavy. Sánky sa pre partiu šialencov stávajú postupne nedostatkovým tovarom. Chlapci sa však nevzdávajú. Na sídliskách sú vraj stále zásoby v rôznych neuzamknutých pivniciach, kam si nájomníci cez leto sánky odkladajú. Nikto z nich vraj zatiaľ netuší, kam ukradnuté sane miznú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu