Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Zranení po výbuchu plynu v Krompachoch sa uzdravujú

Silná explózia úplne zdemolovala dom, v ktorom rodina bývala. Zobraziť galériu (9)
Silná explózia úplne zdemolovala dom, v ktorom rodina bývala.

KOŠICE - Zdravotný stav zranených po piatkovom výbuchu plynu v rodinnom dome v Krompachoch sa podľa lekárov zlepšuje.

Príčiny nešťastia, ktoré si vyžiadalo život ženy, jej päťročnej dcéry a desať ďalších zranených, polícia stále vyšetruje. Silná explózia úplne zdemolovala dom, v ktorom rodina bývala.

"Stav všetkých pacientov v našej nemocnici sa postupne zlepšuje, pravdepodobne už dnes prepustíme prvého pacienta do domáceho ošetrenia," povedal ČTK riaditeľ nemocnice v Krompachoch Miroslav Kraus. V nemocnici bolo hospitalizovaných šesť pacientov. Dvoch, ktorí ležali na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení, preložia v priebehu dňa podľa Krausa na chirurgické oddelenie.

Najťažšie zranenia utrpel priamo v dome chlapec, ktorého ešte v piatok previezli helikoptérou na popáleninové oddelenie do nemocnice v Košiciach-Šaci. "Má popáleniny druhého a tretieho stupňa na 33 percentách tela, stav je stabilizovaný," informoval riaditeľ nemocnice Juraj Vančík. Pacienta čakajú dve operácie s transplantáciou kože.

Ďalší zo zranených bol s poranením oka prevezený do nemocnice v Levoči. "Jeho poranenie nie je pre zrak kritické, zistili sme ale iné cudzie teleso mimo oka," povedal riaditeľ nemocnice Marián Papcún. Pacienta dnes prevezú na chirurgické oddelenie do Krompách, dodal.

Nešťastie vyvolalo vlnu solidarity miestnych obyvateľov. Mesto ako aj tamojší podnikatelia už pripravili finančnú čiastku na pomoc rodinám. "Ak získame povolenia, ešte dnes vyhlásime verejnú zbierku, ktorá, verím, že presiahne hranice regiónu," uviedla primátorka mesta Iveta Rušinová. Mesto podľa nej má pripravené náhradné byty pre pozostalých.

"Vyšetrovanie príčin výbuchu stále pokračuje a môže trvať aj niekoľko týždňov," poznamenal hovorca polície v Košickom kraji Peter Žaludek. Miesto výbuchu ostáva zatiaľ uzavreté. Len niekoľko hodín pred explóziou pracovníci plynární menili na dome plynomer. Polícia kvôli výbuchu začala vyšetrovanie za všeobecné ohrozenie, za čo páchateľovi hrozí až desaťročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu