Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Údajný vrah študentky je na slobode

Jana Gvuščová je viac ako tri roky nezvestná Zobraziť galériu (4)
Jana Gvuščová je viac ako tri roky nezvestná

POPRAD – Škandál! Štefan B. (22), ktorý sa na jar tohto roku na detektore lži priznal k vražde vyše troch rokov nezvestnej študentky Jany Gvuščovej (22) z Popradu-Matejoviec, je na slobode. Dozorujúci prokurátor usúdil, že pominuli dôvody na ďalšie trvanie väzby.

Hoci páchateľ označil miesto, kde študentku zakopal, polícia ho dodnes nenašla. Pomôcť by mohol špeciálny röntgen, ktorý dokáže nájsť telo v hĺbke 1,5 metra. Jeho požičanie z Maďarska však stojí približne 300-tisíc korún. Rodičia nezvestnej Popradčanky sú z toho, že sa Štefan B. ocitol na slobode, šokovaní. Podľa našich informácií sa obvinený na detektore lži priznal, že Janu po predchádzajúcej hádke uškrtil a zakopal v poli za Matejovcami, v neskorších výpovediach však uviedol, že išlo o nešťastnú náhodu.

„Neexistujú priami svedkovia skutku a zatiaľ sa nenašlo ani telo. Aj keď sa telo nájde, otázne je, či sa z kostrového nálezu dozvieme presnú príčinu smrti,“ uviedol nemenovaný zdroj z popradskej prokuratúry. Príbuzní Štefana B. sa Gvuščovcom vyhýbajú, odmietli komunikovať aj s nami. „Čakali sme, že sa Štefan, alebo niekto z jeho rodiny, príde aspoň ospravedlniť. Možno by sme mu dokázali odpustiť, povedala Eva Gvuščová (47).

Vyšetrovanie v kauze Jana Gvuščová stále trvá. Štefan B. je obvinený z vraždy. Ak ho súd uzná za vinného, hrozí mu trest od 10 do 15 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu