Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Bulharka (16) je už trojnásobnou matkou!

Tinka Angelovová s deťmi Zobraziť galériu (2)
Tinka Angelovová s deťmi

SOFIA - Drobná Bulharka Tinka Angelovová má ešte len 16 rokov, už ale porodila tri deti. Prvýkrát otehotnela v trinástich a vydala sa o rok neskôr, napísal britský denník The Sun.

Keď v trinástich spoznala svojho o deväť rokov staršieho manžela, hrala sa ešte s bábikami. Kvôli tehotenstvu bola nútená odísť zo školy. Teraz žije v chudobe na farme s dobytkom v stredobulharskom Saedinenie a stará sa o dvoch synov a dcérku.

Pohlavný styk a manželstvo sú v Bulharsku povolené od 16 rokov. Miestne úrady ale často privierajú oči nad mladšími manželstvami v poľnohospodárskych oblastiach.

Prípad Angelovovej je súčasťou bulharských sporov o takzvanú ukradnutú nevinnosť. Regionálny prokurátor Georgi Kacarov tvrdí, že kvôli odhaľovaniu takýchto nelegálnych manželstiev sa už roky obracia na súd.

"Podľa zákona by vinníci mohli dostať až dvojročný trest väzenia a rodičia tri roky za mrežami. Keď sú obaja manželia mladší ako 16 rokov, je toho málo, čo môžeme urobiť, ale dospelí vinníci by mali byť potrestaní," povedal Kacarov.

Úrady však zákony neberú do úvahy a deti si samy nie sú vedomé, že takéto manželstvá sú protiprávne. Sobáše navyše často dohodnú rodičia.

"Hoci formálne existuje mnoho dôkazov, že sa stal prečin, je tu presvedčenie kvôli tradíciám a špecifickej kultúre toto nepovažovať za zločin," uviedol úrad vrchného prokurátora.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu