Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Slovenská sporiteľňa venuje na obnovu Tatier 10 miliónov Sk

BRATISLAVA - Desať miliónov korún na odstraňovanie následkov prírodnej katastrofy v Tatrách venuje Slovenská sporiteľňa (SLSP).

Ďalšími piatimi miliónmi korún prispeje aj materská spoločnosť SLSP - rakúska Erste Bank. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa SLSP Eva Guttlerová, obe banky hľadajú momentálne konkrétne spôsoby využitia peňazí.

„Uvedomujeme si, že pomoc je potrebná vo všetkých oblastiach – pri odstraňovaní stromov, obnove infraštruktúry a lesov, zabezpečenia pred záplavami a ďalších," tlmočila Guttlerová slová predsedníčky predstavenstva sporiteľne Reginy Ovesny-Straka.

VÚB banka sa rozhodla pomôcť Tatrám založením Konta na obnovu Vysokých Tatier s číslom účtu 1920768551 / 0200 vedeným v Retailovej pobočke VÚB banky Starý Smokovec. Banka na účet vložila prvých 100 tisíc korún, informovala vedúca tlačového oddelenia Silvia Nosálová.

Peniaze sa majú použiť na záchranné práce a odstraňovanie priamych škôd spôsobených víchricou, na sprevádzkovanie ciest, obnovu dopravnej infraštruktúry, či ťažbu kalamitného dreva.

Po normalizácii situácie v Tatrách chce banka pripraviť konkrétne projekty pre postihnuté oblasti, ktoré bude financovať. Charakter aktivít banky bude závisieť od potrieb a požiadaviek Vysokých Tatier, uzavrela Nosálová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu