Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Upršanou Bratislavou znela chrapľavá romantika Joea Cockera

Šesťdesiattriročnému soulmenovi môžu kondíciu závidieť aj oveľa mladšie ročníky.
Šesťdesiattriročnému soulmenovi môžu kondíciu závidieť aj oveľa mladšie ročníky. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Sibamac aréna Národného tenisového centra zažila naozaj bohatú hudobnú jeseň. Po súčasných amerických hitmakeroch Rihanne, 50 Centovi či elektronickej skupine Chemical Brothers sa mohli priaznivci živých koncertných vystúpení tešiť na hudbu z trochu iného súdka.

V upršaný nedeľný večer zavítal do Bratislavy spevák Joe Cocker, aby tu predstavil svoj posledný štúdiový album Hymn For My Soul. Šesťdesiattriročný biely soulman sa v rámci tohto turné nepredstavil na Slovensku poprvýkrát, 6. novembra vystúpil na východe v košickej Steel aréne. Koncert v našom hlavnom meste bol ale aj vďaka menším priestorom už pár dní pred samotným vystúpením beznádejne vypredaný a očakávania skvelej atmosféry boli naozaj veľké. Rodák z anglického Sheffieldu koncert odštartoval asi dvadsať minút po ôsmej hodine večer.

Návštevníkov podujatia určite prekvapoval už od začiatku, keď si okrem iného po každej pesničke veselo podskočil. Takúto "kondičku" mu v jeho veku môžu určite závidieť aj oveľa mladší hudobníci.

Prvý vrchol večera nastal zhruba po polhodine, keď prišli na rad hity Up Where We Belong, You Are So Beuatiful a Summer In The City. Krátko po nich nasledovalo "unplugged kolo", počas ktorého si výborne hrajúci muzikanti zobrali do rúk akustické nástroje. Koncertné svetlá sa po prvýkrát zhasli po 80 minútach, keď Cocker dospieval pesničku Hymn For My Soul z rovnomennej platne. Po nej ale nasledovali ešte dve kolá prídavkov, v ktorých zaznel aj hit Cry Me a River z roku 1970. Účastník legendárneho festivalu Woodstock sa s Bratislavou rozlúčil s prísľubom, že sa sem v budúcnosti určite vráti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu