MEDZIBROD - Všetko sa točilo okolo harule. Už po tretíkrát zorganizovali v Medzibrode pri Banskej Bystrici Haruľovú šou. Dvanásť trojčlenných družstiev bojovalo o to, kto najrýchlejšie pripraví cesto, z ktorého potom upečie zemiakovú dobrotu.
Tím pod vedením Michala Haviara vyhral, cesto pripravil za 3,19 minúty. "Najdôležitejšia je pritom zručnosť, nepostrúhať si prsty a mať dobrú náladu," zhodli sa víťazi. Druhé miesto patrilo družstvu, v ktorom súťažila jeho manželka Barbora.
Do medzibrodskej harule sa okrem tradičných surovín pridáva aj cibuľa, slanina a paprika. Správnu chuť má haruli dodať aj rastlinka zvaná metka. Haruľa sa navyše musí piecť v čiernom plechu, mala by byť tenká a chrumkavá. Potom stačí už len s chuťou sa do nej zahryznúť.