Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Bruce Willis a spol. v

Bruce Willis si zahral vo filme nakrúteného podľa comicsu. Zobraziť galériu (6)
Bruce Willis si zahral vo filme nakrúteného podľa comicsu.

LOS ANGELES - Vitajte v Sin City (Mesto hriechu), kde náboje a krv padajú z neba tak často ako dážď. Prostitútky tu so zbraňou v ruke bojujú s pasákmi, skorumpovaní politici chránia násilníkov a kňazi pomáhajú kanibalom. Je to temné miesto, v ktorom sa iba málokomu podarí zachovať si svoju ľudskú tvár.

Nový film režiséra Roberta Rodrigueza dokonale vystihuje temnú atmosféru kultovej comicsovej predlohy Franka Millera z roku 1991. Je to vďaka tomu, že samotný Miller pri nakrúcaní úzko spolupracoval s filmármi. Od obsadenia cez scenár až po výtvarnú stránku filmu tvorcovia nenechali nič na náhodu. A výsledok? Jeden z najautentickejších filmov nakrútených na základe comicsovej série. "Film by na vás mal zapôsobiť tak, ako to robia obrázky v knihe. Myslím si, že sa nám to na plátne podarilo uskutočniť," tvrdí režisér Rodriguez.

"Nemôžem uveriť, ako veľmi mi film pripomína knihu," dodáva Miller, ktorý dosiaľ tvrdošijne odmietal sfilmovanie svojho príbehu. Nakoniec ho však režisér presvedčil až tým, že Millera obsadil v projekte ako spolurežiséra. Temný príbeh dostal aj hviezdne obsadenie - zahrajú si v ňom Bruce Willis, Mickey Rourke, Michael Madsen, Elijah Wood či Benicio del Toro. Samotný dej filmu je roztrieštený na viacero príbehov, podobne ako Tarantinov Pulp Fiction, pričom slávny režisér nakrútil aj jednu z jeho scén.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu