Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Bartošovej manžel Pomeje: Hrozí mu 8 rokov basy!

Iveta Bartošová a Jiří Pomeje Zobraziť galériu (10)
Iveta Bartošová a Jiří Pomeje

PRAHA - Opletačky so zákonom! Polícia podozrieva herca a producenta Jiřího Pomejeho (43) z toho, že v súvislosti s filmom "Andělská tvář" spôsobil Štátnemu fondu na podporu a rozvoj českej kinematografie osemmiliónovú škodu. Manžel známej speváčky Ivety Bartošovej (42), ktorá sa čoskoro objaví v markizáckom Let´s Dance 3, preto hrozí osem rokov väzenia.

V septembri minulého roku na neho dokonca kvôli tomu štátny zástupca podal žalobu s tým, že sa dopustil trestného činu poškodzovania veriteľa. Súd však vrátil kazu k opätovnému došetreniu. Informoval o tom dnes hovorca mestského súdu Petr Kulawiak.  

Podľa hovorcu obvodného štátneho zastupiteľa Tomáše Bláhy sa tak touto kauzou bude musieť opäť zaoberať polícia. V prípade, že dôjde ku rovnakému záveru ako predtým, bude hercovi hroziť až osem rokov väzenia. Podľa médií dostal Pomeje na film "Andělská tvář" od štátneho fondu bezúročnú pôžičku. Peniaze mal vrátiť do osemnástich mesiacov od premiéry. To však neurobil.

Podľa zmluvy mal v takom prípade previesť na fond filmové práva. Herec ich však údajne previedol na inú firmu. "Pán Pomeje si zároveň znižoval osobný majetok," doplnil Bláha. Časť svojich peňazí vraj previedol na svoju vtedajšiu manželku - herečku Michaelu Kuklovú, čím znemožnil veriteľovi dostať sa k čiastke.

Pomeje bol kvôli tejto kauze na súde už skôr. Obžalovaný bol z podvodu, pretože si vraj v roku 2002 na nekryté zmenky požičal viac ako 800.000 CZK (približne 29 639 €), aby uhradil náklady spojené s filmom. Podľa obžaloby však vedel, že peniaze nebude môcť vrátiť. Mestskú súd ho v novembri 2007 oslobodil.


Film "Andělská tvář" mal byť ďalším veľkým úspechom dvojice Zdeněk Troška a Jiří Pomeje. Producent si na projekt vypožičal desiatky milonónov korún. U divákov však snímka prepadla.


Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu