Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Adamovič nemanželskej dcére: Na alimenty nemám!

Jozef Adamovič
Jozef Adamovič

NITRA/BRATISLAVA - Herec Jozef Adamovič (65) nemá na alimenty! Na svoju nemanželskú dcéru, deväťročnú Jozefínku Adamovičovú, odmieta platiť viac, ako mu pred rokmi stanovil súd.

Prípad, ktorý sa ťahá už tri roky, nemá stále žiaden výsledok. Sudkyňa na Okresnom súde v Nitre odročila v stredu pojednávanie na neurčito. Slávny predstaviteľ Mórica Beňovského priznáva: "Na výživné nemám!"

Prečo chce Adamovič na vlastné dieťa platiť menej? "Som dôchodca a mám životné minimum, okrem toho čelím exekúciám. Ja nemám z čoho žiť, preto je logické, že nemám z čoho platiť," vysvetľuje manžel herečky Božidary Turzo-novovej, s ktorou má dve dcéry. Bývalá milenka Jozefa Adamoviča, tridsaťtriročná Hriňovčanka Miroslava A. tak po deviatich rokoch od veľkej love story prežíva peklo.

Matka malého dievčatka v roku 2001 požiadala o zvýšenie výživného o 1 500 korún kvôli stále rastúcim nákladom na prežitie. Herec, ktorý v stredu na pojednávanie neprišiel, požiadal súd, aby mohol platiť menej. "Pán Adamovič sa ani raz počas troch rokov súdneho sporu nedostavil na pojednávanie. Jedinou jeho reakciou bolo podanie protinávrhu na zníženie vyživovacej povinnosti, teda na tisíc korún mesačne," vysvetľuje právnik Miroslavy A. Svorad Petruška.

Vzťah Jozefa Adamoviča a Mirky A. bol krásnym príbehom lásky. Mirka ešte ako dvadsaťštyriročná mladá žena pracovala v roku 1995 na recepcii v jednom z hotelov v Hriňovej pri Detve. Ten často navštevoval aj obľúbený herec Jozef Adamovič. Po niekoľkých mesiacoch bolo všetkým v Mirkinom rodisku jasné, že bude mamičkou. O svoje dieťatko vtedy šťastný otecko javil záujem len dva mesiace. Prečo sa všetko skončilo, zostáva aspoň nateraz zahalené rúškom tajomstva. "O tomto zatiaľ nebudem hovoriť, dajte mi ešte čas," dodáva Miroslava A.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu