Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Andrea Pálffy-Belányi: 24 hodín pri lôžku Saskie

13.12. 2007: 13.29 hod. - Kramáre Bratislava: Andrea je so svojou dcérkou takmer 24 hodín denne.
13.12. 2007: 13.29 hod. - Kramáre Bratislava: Andrea je so svojou dcérkou takmer 24 hodín denne. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Nemôže si užívať svoje dieťa tak ako iné mamičky, nemôže s ním chodiť na prechádzky ani hrať sa. Jej dcérka Saskia má totiž od narodenia zdravotné komplikácie, preto je už niekoľko mesiacov pripútaná na nemocničné lôžko.

Je tam aj teraz, keď sa blížia Vianoce. Obetavá matka Andrea Pálffy-Belányi (30) venuje svojej princeznej skoro všetok svoj čas. Sedí nad jej postieľkou, rozpráva sa s ňou, hladí ju, verí, bojuje... Aj za ňu. A jedenásťmesačná Saskia cíti, že jej matka je pri nej.

Osud s Pálffyovcami sa doslova zahráva. Odvtedy, čo sa im pred jedenástimi mesiacmi narodila dcérka Saskia, Andrea a Žigo čelia tvrdým životným skúškam. Namiesto toho, aby sa tešili, ako im dievčatko pred očami rastie a užíva si život ako ostatné deti, ich malá princeznička trávi čas na bratislavských Kramároch. Pre svoj problémový zdravotný stav leží v postieľke na detskom oddelení už presne 148 dní. A mama Andrea je tam s ňou.

"Dcéru navštevovať nechodím, keďže som stále s ňou," odpovedala Andrea na otázku Nového Času, ako často Saskiu vída. Obetavá mamička teda trávi v nemocnici nielen dni, ale aj noci. Niekedy odbehne, vybaví dôležité veci a vracia sa späť. Bratislavčania Andreu vídajú, ako občas v bratislavských nákupných centrách zháňa všetko potrebné pre svoju malú princeznú.

V jej tvári je však vidieť utrpenie, bolesť, smútok a bezmocnosť. Podobne je na tom aj jej manžel, majster puku Žigo Pálffy (34). Ten chodí za svojimi dievčatami do nemocnice každý deň. Dokonca si dal pauzu aj v hokeji a snaží sa venovať svojej rodine. Keďže sú jeho dcérka aj manželka v nemocnici, o všetko ostatné sa musí starať sám. Dokedy, to zatiaľ nikto netuší.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu