Zuzana Korvínová (22) miluje pečené gaštany. "Každý rok sa na ne veľmi teším," povedala.
BRATISLAVA - Mňam! Každý rok začiatkom jesene zaplavia mesto stánky s pečenými gaštanmi. Sú teplé a chutné. Receptúra pečenia tých najlepších gaštanov ukrýva aj menšie výrobné tajomstvá.
"Gaštany pečiem zásadne na drevenom uhlí. Dodá im to správnu a jedinečnú chuť. Niektorí predavači ich pečú aj na plyne, ale tie nie sú chutné," myslí si predavač Patrik, ktorý predáva na Michalskej ulici. Pečeniu gaštanov sa venuje viac ako päť rokov. V bratislavských uliciach predávajú najmä slovenskú odrodu. Talianske gaštany sú väčšie a zvyčajne sa predávajú na kusy. Viete, ako pripraviť vynikajúce gaštany?
"V prvom rade ich treba správne narezať. Potom je dôležité na čom sa pečú a taktiež aj správna teplota pri pečení," tvrdí Patrik. Kúpili ste si gaštany a polovicu vrecka ste vyhodili do koša, lebo boli hnilé? V tomto prípade ich predavači zle skladovali a pred pečením dôkladne neprebrali.
"V prvom rade ich treba správne narezať. Potom je dôležité na čom sa pečú a taktiež aj správna teplota pri pečení," tvrdí Patrik. Kúpili ste si gaštany a polovicu vrecka ste vyhodili do koša, lebo boli hnilé? V tomto prípade ich predavači zle skladovali a pred pečením dôkladne neprebrali.