Nedeľa24. november 2024, meniny má Emília, zajtra Katarína

K husi patria burčiak, kapusta a lokše

Zobraziť galériu (3)
"No kto by odolal tejto pečenej husi?" - pýta sa Jana Bérešová.

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA - Milovníci husí pozor! Tieto operence sú už vykŕmené a na celom Slovensku sa začínajú husacie hody. Minimálne na desať spôsobov si môžu jedlo z nich vyskúšať východniari na Zemplínskej šírave.

"K pečenej husi neodmysliteľne patria dusená červená kapusta a zemiakové lokše. V žiadnom prípade ryža, to by bol pre gurmána veľký hriech. No a zapiť ju treba kvalitným burčiakom," tvrdí prevádzkar jednej z reštaurácií Dušan Vasiľ. Pred pečením ju stačí iba posoliť, jemne okoreniť, pridať rascu a pomaličky, podlievajúc výpekom, niekoľko hodín piecť. Podľa kuchárky Jany Bérešovej sa z husi dá zúžitkovať všetko: možno urobiť výborný vývar, upiecť ju, či pripraviť chutnú studenú husaciu paštétu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu