Majiteľ reštaurácie počas interview
NEW YORK - Rezervovať si miesto v newyorskej reštaurácii Rao's restaurant, ktorá má iba 10 stolov, je nesmierne ťažké a tak sa jeho majitelia rozhodli, že obed umožnia záujemcom vydražiť.
Vyvolávacia cena stola pre štyri osoby rezervovaného na 27. júla v tejto známej talianskej reštaurácii v južnom Harleme je 5-tisíc amerických dolárov (približne 4037 eur). Priemerná cena za obed je pritom niekoľkonásobne nižšia, bez drahších vín stojí asi 80 dolárov (približne 65 eur). Výťažok z netradičnej dražby však nepôjde do vrecka majiteľa, ale na konto neziskovej organizácie National Italian American Foundation, ktorá finančné prostriedky použije na edukačné programy zamerané na taliančinu.
Rao's restaurant bola kedysi nenápadnou reštauráciou na periférii, no v roku 1977 jej denník New York Times udelili tri hviezdičky za kvalitu. Odvtedy sa stala vyhľadávaným miestom ľudí z celého New Yorku, no pre obmedzenú kapacitu dodnes nemôže pokryť dopyt po jej službách.
Rao's restaurant bola kedysi nenápadnou reštauráciou na periférii, no v roku 1977 jej denník New York Times udelili tri hviezdičky za kvalitu. Odvtedy sa stala vyhľadávaným miestom ľudí z celého New Yorku, no pre obmedzenú kapacitu dodnes nemôže pokryť dopyt po jej službách.