Z japonského ostrova Amami, ktorý sa nachádza na juhu Japonska neďaleko ostrova Okinawa, pochádza viacero výborných kulinárskych špecialít. Masa Ogawa, zakladateľ a vedúci člen japonského umeleckého súboru Yamato sa v jednom z rozhovorov podelil o recept na jednu z nich, mimochodom obzvlášť obľúbenú v súbore Yamato.
1. Nalejte 1 l vody do panvice a priveďte do varu
2. Do vriacej vody vložte jedno kura a pór. Pridajte soľ a sójovú omáčku a nechajte variť na miernom ohni 30 minút.
3. Zatiaľ, čo sa kura varí, urobte z cca 4-6 vajec praženicu, do ktorej pridajte sladké hríby (ktoré ste predtým povarili so sójovou omáčkou a cukrom)
4. Uvarte ryžu
5. Po 30 minútach kura nakrájajte na menšie kúsky.
6. Zmiešajte ryžu, kuracie kúsky, praženicu s hríbami, pridajte nakrájané kyslé uhorky
7. Na záver zalejte horúcim kuracím vývarom.
Dobrú chuť!
Vstupenky: www.xl.sk