Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Zvoľte s nami Knihu roka 2009!

Zvoľte s nami Knihu roka 2009
Zvoľte s nami Knihu roka 2009

Minulý rok prinieslo internetové kníhkupectvo Martinus.sk prvý spoločný slovenský román, jedinečné dielo, do ktorého tvorby sa na internete mohli zapojiť všetci Slováci. V tomto roku Martinus.sk opäť prináša niečo pre milovníkov kníh. Tento krát ide o prvý ročník literárnej ankety Kniha roka 2009.

Každý rok sa na pulty kníhkupectiev dostanú tisíce nových kníh. Mnohé si vás získajú prekrásnym príbehom, originálnou myšlienkou, pútavým štýlom, či pozoruhodným spracovaním. Všetky tieto knižky si zaslúžia byť ocenené, ale boli by sme radi, keby ste nám s výberom tých najlepších pomohli práve vy, ich čitatelia! Na základe vášho hlasovania tak spoznáme Knihu roka 2009.

Martinus.sk predstaví najobľúbenejšie tituly slovenských čitateľov za rok 2009 dňa 17. mája. Hlasovať a ovplyvniť výsledky je možné on-line na stránke www.kniharoka.sk do 15. mája.

Ako inšpirácia pri hlasovaní môže poslúžiť rebríček najpredávanejších titulov minulého roka na Martinus.sk. Tri najpredávanejšie prekladové tituly prinieslo slovenským čitateľom vydavateľstvo Tatran. Najúspešnejším titulom sa stal štvrtý diel upírskej Twilight ságy pod názvom „Úsvit“, tesne nasledovaný titulom „Zatmenie“, ktorý je zároveň tretím dielom tejto populárnej ságy z pera americkej spisovateľky Stephenie Meyerovej. Silný náboj knihy, v ktorej sa tragédia konfrontuje s večnosťou, oslovil slovenských čitateľov natoľko, že tretím najpredávanejším prekladovým titulom sa stala „Chatrč“ od Williama Paula Younga.

Na vrchole rebríčka slovenských najpredávanejších kníh roka 2009 na Martinus.sk sa umiestnil Dominik Dán s krimi románom „Mucha“ od vydavateľstva Slovart. Skutočný príbeh Slovenky, žijúcej v New Yorku na Manhattane, oslovil čitateľov natoľko, že knižka pod názvom „Mal to byť pekný život“ od Andrey Coddington z dielne vydavateľstva Evitapress obsadila druhé miesto. Igor Bukovský naviazal na svoj veľmi úspešný titul „Miniencyklopédia prírodnej liečby“ a v rebríčku slovenských bestsellerov roka 2009 sa jeho „Nová miniencyklopédia prírodnej liečby“ umiestnila na treťom mieste.

Takto teda vyzerajú rebríčky tých najpredávanejších titulov minulého roka na Martinus.sk. O tom, ako bude vyzerať rebríček tých najobľúbenejších kníh roka 2009, rozhodnite spolu s nami v prvom ročníku ankety Kniha roka 2009. Pre hlasujúcich má Martinus.sk pripravené skvelé ceny!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu